2015. szeptember 27., vasárnap

Lejárató filmet készítettek az Érpataki Modellről

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál szerdai vetítése után szombaton a budapesti Uránia moziban is bemutatták a The Érpataki Modell című dokumentumfilmnek nevezett liberális médiaterméket. A filmet Benny Brunner izraeli-holland kettős állampolgár rendezte.
Brunner már megnyitásként azzal mutatkozik be, hogy „gyűlölöm a nacionalizmust”. Ha kétség lenne, hogy nem az 1800-as években birodalmakat szétfeszítő, szabadkőművesek által fellobbantott vonatkozásokra gondol, rögtön el is oszlatja azzal a hozzáfűzéssel, hogy szerinte ez a 20. század legnagyobb politikai fekélye.
A film felsorakoztatja az egyértelmű ideológiai megfontolások szerint válogatott és összerakott helyszíni felvételeket, nem nélkülözve az aljas, manipulatív csúsztatásokat sem. Leplezetlen világnézeti elfogultságtól vezérelve igyekszik lejáratni Orosz Mihály Zoltán polgármestert, és az általa megvalósított Érpataki Modellt. Melynek módszertana gyakorlatilag az egyetlen működőképes civil eszköz a törvény által kivívható igazság közjogi érvényesítésére.
A felvételeken önszántából szereplő, ám végül negatívan beállított Orosz egyetlen hibája, hogy egyáltalán nem rasszista, nem tulajdonít jelentősséget a származásnak, még az alapvető önvédelmi „antiszemitizmus” szintjén sem. Brunner igazolta ennek szükségességét…
Jövőnk.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése