Tovább tart Szíria fölött a franciák őrjöngése. Repülőgépeik dobálták a bombáikat mára virradóan is a dzsihadisták fővárosára Rakkára-jószerével célzás nélkül. A légicsapásokban biztos fűbe harapott néhány pokolfajzat is. A civilek tucatjai között. A lényeg az, hogy Rakka ismét lángol.
Az orosz-szír légipáros jobbára napvilágnál végzi a munkát. Szörnyülködnek a Rakka környéki esztelenségeken, és végzik tovább a maguk-a franciákénál sokkal precízebb-dolgát.
Ma reggel is folytatódnak a szír kormányerők földi tisztogató műveletei a teljesen zavarodott dzsihadist martalócok megsemmisítésére.
A “Dzshabhat An-Nusra” martalóchorda délkelet Libanon Kalamun régiójának Szíriával határos két szíriai falu, Raas Al-Mara és Flita birtokbaadását követelik Libanontól. Húsz-fogságukba esett-libanoni kormánykatona, és öt Libanonban terrorizmusért bebörtönzött öt iszalamista lotyó szabadon bocsájtásáért.
A két szíriai település már viszonylag hosszú ideje van a libanoni hadsereg által megszállva.
A latorhorda ma reggel juttatta el “ajánlatát” a libanoni érintettekhez. A húsz libanoni katona meg már több mint egy esztendeje került a banditák karmai közé Arsalyanál, és már valószínűleg unják az állandó ide-oda hurcolásukat meg tartásukat. Végezni meg nem akarnak velük-most arra már nagyon nem alkalmas a helyzet-de hátha bótolni tudnak értük valamit.

http://www.balrad.com/2015/11/17/francia-orjonges-rakka-folott/