A köztársasági elnök ezzel a szélsőjobboldali Nemzeti Frontnak válaszolt, amely azt kéri, hogy Franciaország zárja le a határait a migránsok előtt. “Ezeknek az országoknak (Szíriának és Iraknak) a lakóit, mégpedig az Iszlám Állam által ellenőrzött területen élőket mártírrá tették, ők menekülnek. Ennek a terrorrendszernek az áldozatai” – mondta Francois Hollande a francia kongresszus előtt elmondott ünnepi beszédében Versailles-ban. “Ezért vitális, hogy Európa méltósággal fogadja azokat, akiket megillet a menekült státusz, és visszaküldje azokat, akiknek nem jár” – tette hozzá. Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke korábban azt kérte, hogy Franciaország azonnal függessze fel a migránsok befogadását a 129 áldozattal és több mint 350 sérülttel járó párizsi merényletekre tekintettel.
Le Pen azzal indokolta a kérést, hogy a Stade de France nemzeti stadion közelében meghalt terrorista ujjlenyomata megegyezik annak az embernek az ujjlenyomatával, akit Görögországban regisztráltak a merénylőnél talált szíriai útlevél tulajdonosaként. A migránsok befogadása az államfő szerint “megköveteli, ami még jelenleg nem áll fenn, az (Európai Unió) külső határainak tényleges védelmét”. “Ha Európa nem ellenőrzi a külső határait, akkor, és ezt látjuk most a saját szemünkkel, visszatérnek a nemzeti határok. Ez pedig az Európai Unió szétesése lesz” – hívta fel a figyelmet a francia elnök.
Franciaország nem számít a menekültek célországának és a mostani migránshullámmal arányosan nagyon kevés migráns érkezett az országba a többi uniós tagállamhoz képest, de Marine Le Pen megítélése szerint az országot elárasztották a migránsok, s ezért ezt a témát tette a decemberi regionális választás előtti kampányának legfőbb témájává. A szélsőjobboldali politikus abban az északi régióban indul, ahol a calais-i illegális migránstábor is található, és a felmérések szerint meg is nyerheti a választást a körzetben, amely pártja történetének első győzelme lehet egy teljes régióban.
(MTI)
Bal-Rad komm: Hogy Franciaország milyen migránspolitikát kíván folytatni?-az legyen Franciaország gondja! Az bizonyított tény, hogy az orosz segítséggel fertőtlenített szíriai területekre viszont VISSZATÉRT EGYMILLIÓ MENEKÜLT! A muszlim migráció megállítására tehát ADOTT AZ EGYIK GYÓGYMÓD! Meg kell semmisíteni az iszlám szélsőségességeket!
A másik gyógymód: TÁVOL TARTANI ŐKET EURÓPÁTÓL! EZ CSAK POLITIKAI AKARAT KÉRDÉSE!
Ám az Európai Unió letrottyosodott, NEM EORÓPA ÉRDEKEIT KÉPVISELŐ ilyen-olyan színtű-DE SAJNOS MEGHATÁROZÓ HATALMÚ FÖLKENT/VAGY ÖNJELÖLT VEZÉREI TOVÁBB ERŐLTETIK VALAMILYEN OKBÓL Európa eliszlámosítását!
Magyarország EBBEN NEM VEHET RÉSZT! Ha kell, akkor körkörös szigorú határzárral, és a VÍZUMKÉNYSZER VISSZAÁLLÍTÁSÁVAL KELL hogy védekezzünk!
Aki pedig hülye, az…