2015. november 17., kedd

A DÖNTÉS megszületett

Vlagyimir Putyin ma reggel a biztonsági szolgálatok vezetőjének tényismertetését követően a Nemzetbiztonsági Tanács tagjait rövid, néma megemlékezésre kérte a Sínai-félsziget fölött terroristák által felrobbantott orosz utasszállító gép áldozatainak emlékére, majd elmondta rövid-publikus beszédét.

“A terroristák elleni harcunkat addig fogjuk folytatni, amíg meg nem találtunk mindenkit, ennek a cselekménynek nem lesz elévülése, addig folytatjuk, amíg nem ismerjük meg őket, mindegyiküket név szerint. Nem fogunk elfeledkezni egyik elkövetőről sem. Keresni fogjuk őket bárhová is bújtak. Keresni fogjuk és megtaláljuk őket bárhová is bújtak a világon, és meg fogjuk büntetni őket.
A harcban támaszkodni fogunk mindenkire, akik osztoznak erkölcsi és etikai értékeinkben, háttérbe szorítjuk a politikai, a külpolitikai és biztonságpolitikai elveinket ebben az esetben, a terrorizmus elleni küzdelemben.
Azok sem fogják elkerülni az igazságszolgáltatást, akik bármilyen vonatkozásban segítették ennek az aljas merényletnek a kitervelését-végrehajtását.
Bárki, aki megpróbál segíteni bűnözők tudniuk kell, hogy milyen következményekkel járnak az ilyen kísérletek, magukra és mindenki másra. A segítségnyújtásuk eltitkolása teher lesz a vállukon egész életükben. Arra kérem az összes speciális tevékenységet végző szolgáltatásokat, hogy összpontosítsák tevékenységüket erre a munkára.
A gyilkosság népünk ellen a Sínai – félszigeten az egyik legvéresebb terrorakció volt az elmúlt időben. Nem fogjuk elfelejteni és nem hagyjuk, hogy eltöröljék a könnyeket szívünkből és a lelkünkből. Ez örökké velünk marad.”
A Nemzetbiztonsági Tanács ülését követően öt percen belül indultak a rakéták a Földközi-tengerről.
http://www.balrad.com/2015/11/17/a-dontes-megszuletett/



Ma reggeltől 25 darab Tu-95-ös, Tu-22-es és Tu-160-as stratégiai bombázó repülőgéppel fedte le Szíria teljes légterét az orosz légierő.
Ezek a nagy hatótávolságú repülőgépek oroszországi támaszpontjaikról indulnak megsemmisíteni a dzsihadista bűnbandákat.
Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentett, hogy Oroszország a szükséges mértékig fokozza mind légi harcezközeinek, mind a bevetések számát. Az ISIS teljes elpusztításáig!
http://www.balrad.com/2015/11/17/vegfelszamolas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése