Már tegnap napközben is érezhetően csökkent a valcmanista latortüzérség aktivitása, viszont az éjszaka teljesen csendes volt. Jelentések szerint a harcok súlypontját a népfelkelők erői áthelyezték Donbassz délnyugati térségeibe, és a tengermelléki szakaszon őrlik Nyalókakirály latorhordáit.

Ilovajszk, Jelenovka és Jaszinovata környékén továbbra is harcok dúlnak. Valcman hordái mostmár az életbenmaradásukért közdenek- teljesen ellenséges területen. Utánpótlásaiktól megfosztva, totális reménytelenségben.

Lepusztult, ATO a módja annak, hogy a teljes kudarc.

Az Amvrozijevkánál harapófogóba zárt “Azov” és “Donbassz” neonáci bérgyilkoshordák, valamint a 28. és a 30. gépesitett brigád és a 95. légideszontosok már heringesdobobozban érezhetik magukat. Szinte “egymásba érve” zsúfolódva várják a közelgő véget. Mára virradóan a nyalókakirályi “hadsereg” szélre szorult egységeinek háromszáz katonája dezertált, és adta meg magát az őket körbezárt népfelkelőknek.

Komoly csapdahelyzet alakult ki a kijevi erők számára Novoazovszk és Mariupol városoknál. A rosszul sikeredett evakuáció miatt a két város és környéke megtelt a menekülési útvonalak elvágása miatt visszatérni kényszerült brigantihordákkal, akik pánikhelyzetben várják minden irányból a hamarosan bekövetkező véget.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/del-donbassz-ma-reggelre/



A luhanszki
milicia légvédelme is a jelek szerint kissé elkényelmesedve figyelte a délnyugati területek történéseit.

Csakis igy történhetett meg, hogy Luhanszk nyugati külvárosait tegnap egyidejűleg három SzU-25 – ös latorgép támadta, és távozhattak sértetlenül.

A terrorbombázásnak tucatnyi civil áldozata lett, és legalább harminc lakóház és egy iskola hever most romokban.

Valujszki falu közelében – Luhanszktól nem messze északnyugatra – a milicia kora este lerohant egy “kósza” valcmanista hadtáposzlopot. Mind az öt lőszerszállitó “KaMAZ” elpusztult, és a valcmanista horda tiz egyede is lekerült a zsoldlistáról.

Avgyejevka és Jaszinovataja térségében – Donyecktől északra – Nyalókakirály huszonöt hóhérja harapott fűbe mára virradóan, és a veszteséglistára tett a milicia kettő darab “GRAD”-ot, kettő tankot, és kettő darab páncélozott csapatszállitót.

Sztarobesevonál még cudarabbul jártak a pribékek. Itt a milicia tüzérsége apritotta őket mára virradó éjjel, és megsemmisült négy “GRAD”, öt harckocsi, hét páncélozott csapatszállitó, valamint kettő darab lőszerszállitó teherautó. Mintegy ötven lator fűbe harapott, és 125 megadta magát.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/ujoroszorszag-harcteri-hirei/