Alekszander Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke ULTIMÁTOMOT INTÉZETT Nyalókakirály Újoroszországban vergődő latorjaihoz.

Emlékeztette a bérgyilkoshordát sanyarú helyzetükre, és arra a körülményre, hogy nincs számukra kiút! A DNR fegyveres erői ÚJABB NAGYSZABÁSÚ offenzivába kezdenek napokon belül.

Zaharcsenko ugyanakkor “kegyelmi” inditványt is tett a latrok felé. Amennyiben feltétel nélkül megadjáűk magukat a DNR erőinek, úgy megkimélik életüket, és garantálják biztonságukat. Megadási szándékukat fehér zászlóval jelezzék.

Ezzel egyidejűleg mindennemű harci cselekményeiket be kell hogy szüntessék, fegyvereiket és felszeréleiket pedig a DNR erői részére át kell hogy adják.

Az ultimátum külön is kitér a Oljenovka, Uszpenyka, Uljanovszk, Sztyepanivka, Sztarobesevo, Vojkovszkij, Kutyejnyikova, Alekszejevszkoje, Amvrozijevka, Sztyepano-Krinka, Blagodatnoje térségekben körülzárt valcmanisták kilátástalan helyzetére. Ezen belül is kiemelte a 28. 30. 93. gépesitett dandár, a 95. légiszállitású dandár, valamint az “Ajdar” a Donbassz”, a Sahtyorszk”, az “Azov” és a Dnyepr” zászlóaljak reménytelen helyzetét.

Amennyiben felszólitásunk eredménytelen lesz, a Donyecki Népköztársasáf fegyveres erői kénytelenek lesznek teljes mértékben megsemmisiteni a Népköztársaságunk területére betolakodott idegen fegyveres erőket! – jelentette ki Alekszander Zaharcsenko.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/27/dnr-ultimatum-nyalokakiraly-bunbandaihoz/