2014. augusztus 27., szerda

400 ukrán nemzeti gárdista fegyveres hagyta el önkényesen a frontot

Az ukrán sajtó jelentései szerint 400 főnyi ukrán fegyverest tartóztattak fel ideiglenesen a helyi rendfenntartók a Dnyeper folyó melletti Zaporizzsja városában egy ellenőrző-áteresztő pontnál.
A buszokon utazó katonai alakulat tagjai a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkba kívánnak eljutni, mivel - állításuk szerint - az egységük sok veszteséget szenvedett, sőt júliusban például egy katlanban is harcoltak, Amvroszijvka és az orosz-ukrán határ térségében. A feltartóztatott személyek az Ukrán Nemzeti Gárda 5. territoriális zászlóaljába tartoznak. A gárdisták a felszólítás ellenére sem adták át kézifegyvereiket, arra az indokra hivatkozva, hogy fegyvertelenül már dezertőröknek számítanának. (Így saját logikájuk szerint, éppen csak visszavonulást hajtanak végre.)
A helyi rendőrség gépjárművei kísérik most a fegyveres gárdisták konvoját hazafelé - jelentette Mikhail Logvinov a területileg illetékes, helyettes katonai megbízott.
A főként Majdan-aktivistákból álló Ukrán Nemzeti Gárda tagjai átlag három hetes katonai kiképzést kaptak. Amilyen feladatra szánta őket az ukrán hadvezetés - ágyútölteléknek - ez pont elegendőnek bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése