2015. január 21., szerda

Donbassz ma!

krát
A magyar idő szerint délután négy órakor kapott donbasszi helyzetjelentés szerint a fő harci eseményeknek most az “illetékesek” az északi területeken, Liszicsanszk-térségében zajló történéseket tekintik.
A 31. és a 29. blokkposztok környékén meglehetősen heves csatározások dúltak ma egész nap. Ha a tüzérségek nem dolgoztak, akkor kissebb kaliberű fegyverekkel folyt a harc.
Komolyan károsodott Sztanyica Luhanszka hídja! Ez egyik félnek sem jó! (Hosszú ideje dúlnak már ott heves harcok, de a hígra nagyon ügyeltek a felek. Má valaki vétett!)
Gorlovka ma délután “visszatért a megszokott kerékvágásba”! Ugyanis egy órán keresztül ismét záporoztak a városra a latortüzérség lövedékei. A város vezető főorvosa szerint már nem tudnak mit kezdeni a halottakkal. A halottasházak megteltek.
rom
Dokucsajevszk is lassan kezd Gorlovkára hasonlítani. A mai két latortüzérségi attak után már nincs ép épület a városban. A délutáni támadásban négy civil halt meg.
Peszkinél “állóháború” alakult ki kora estére. A településen a milicisták már berendezkedtek, de a városkától nyugatra a latrok még tartják magukat.
Az Avgyejevkáért zajló küzdelem ismét csak megmerevedett. Komoly problémát jelent a miliciának, hogy a jobbszektoros férgek bevették magukat a lakásokba. Avgyejevkából senkit ki nem engednek, mintegy túszként tartják fogva a lakosokat. (Sejtik a rájuk váró véget!-úgyhogy ezektől a fenevadaktól bármi kitelik.)
Donyeck ma is kapott jó néhány latorgránátot, de most messzehordó, nagy kaliberű önjáró lövegekkel lőtték a várost Valcman pribékjei. Ma négy donyecki halt bele a terrorba.

A repülőtérre néha beesett egy latorgránát. “Megjött Turcsinov”-mondták ilyenkor a népköztársaságiak. A reggeli latorkísérletet nem követte újabb.
Mariupol északi és északkeleti valcmanista pozicióit lőtte ma a népköztársaságiak tüzérsége.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/21/donbassz-ma-12/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése