A hazai liberálisok, nyugati elvbarátaikkal karöltve a horogkereszt szabad használata és a holokauszttagadás mellett foglalnak állást. No, nem kimondva és szó szerint, de retorikájuk szerint igen.
A párizsi események kapcsán a liberálisok - semmiből nem tanulva - a "szólásszabadság" mellett kardoskodnak, mintegy a történések legfőbb mondanivalójaként. Szerintük ez a központi kérdés (szinte fontosabb, mint a terrorelhárítás), és retorikájuk szerint ezért vonultak utcára milliónyian Párizsban. (Szerintünk meg egyszerűen a közelről tapasztalt veszély, erőszak ellen tiltakozva - arról meg a charliezó tömeg "nem tehet", hogy nem látja át az ok-okozati összefüggéseket.)
Szerintük tehát nem korlátozható a szólásszabadság, amibe - szerintük - belefér az istenkáromlás, vallásgyalázás. Ilyen alapon viszont bőven belefér a vitatott történelmi események (jelesen például a holokauszt) nyilvános tárgyalása, nem beszélve az önkényuralmi jelképek szabad használatáról. Mert azt egy pillanatig sem feltételezzük, hogy a liberálisok szerint a zsidóság Isten felett áll...
Bánfalvi Béla