Több száz rendőrtiszt és családtagjaik részvételével szerveződött egy rendőrpárti felvonulás Washingtonban, ami arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy miközben az utóbbi hónapok zavargásai kiélezték a feszültséget a rendőrök és civilek közt, továbbra is a rendőrök mindennapi áldozathozatalának köszönhető, hogy az országban nem uralkodik teljes káosz.
A résztvevők "end the madness" (vessetek véget az őrületnek), valamint "Blue lives matter" feliratú plakátokkal vonultak fel, ami válasz az utóbbi hónapok rend-ellenes és rendőrellenes alaptónusú "black lives matter" (a feketék élete számít) transzparensekre.

Kelly Wince, a felvonulás egyik szervezője az orosz Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva elmondta; a megmozdulás célja elsősorban az, hogy a rendőrök újra büszkén hordhassák a kéket, anélkül, hogy ezáltal céltáblává válnának.
Hídfő.net.ru | A rendőr élete számít
A rendvédelmi erőkért kiálló megmozdulás azt követően szerveződött, hogy a rabláson rajtakapott, majd az intézkedő rendőrre támadó feketék lelövése miatt szerveződő "black lives matter" mozgalom betetőzéseként ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak két rendőrtisztet New Yorkban. Wince szerint "nehéz idők jönnek, és a média túlfokozza a feszültséget, a rendőrök pedig egyre inkább belefáradnak ebbe, tudniuk kell, hogy az emberek támogatják őket, hogy az ő életük is számít."

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/blue-lives-matter-rendorparti-tuntetes-washingtonban