ttt
Donbassz éjszakája viszonylagos nyugalomban telt. Minden jel szerint a következő napok csúcseseményei Mariupolt sem fogják hanyagolni.
Valcman latortüzérsége mára virradóan (Тельманово)Telmanovot lőtte. (Широкино)Sirokino környékén Nyalókakirály latorhada komoly páncélostechnika összegyűjtésébe fogott. Egész éjjel nagy a jövés-menés. Mariupoltól keleti-északkeleti irányba a DNR erői stabilan ellenőrzésük alatt tartanak minden utat.
(Дзержинск)Dzserzsinszk Gorlovkát ostromló latortüzérsége megroggyant mára virradóan. A dologhoz természetesen volt a népköztársasági tüzérségnek is némi köze.
(Александровка)Alekszandrovkából kiindulva a népfelkelők egészen megközelítették ma hajnalra (Марьянкa)Marjankát. Itt elég komoly erőt képviselő martalóchorda verődött össze. A közeledő harci zajra viszont elkezték tüzérséggel lőni Marjankát. De ott még a sajátjaik tartózkodtak. Majd napközben kiderül a “baráti tűz” hatása.
Peszkiben a “Сербские гусары”-“Szerb huszárok” nevű szerbiai önkéntesekből álló zászlóalj vív a valcmanista hordával.
A donyecki reptérnél vitézül verekedő szerb önkéntesek most Peszkit vállalták be, de a parancsnokuk Radomir Pocsucsa (ismert szerb televíziós műsorvezető) jelezte az éjszaka folyamán, hogy a további támadó akcióval kénytelenek leállni, mert sok a lator. Így hát “átmentek védelembe”!
(Ясиноватaя)Jaszinovataja is “könnyebb lett” tegnap késő este egy híddal. A város “Butovka” nevű hídját érte egy lator “Uragan” rakéta. Tegnap késő esti jelentések szerint Jaszinovatajában legkevesebb harminc civilt gyilkoltak meg Valcman terrortüzérei.
rom
rom
Gorlovka körül a népköztársasági erők az éjszaka folyamán tovább tágították a pribékgyűrűt.
(Калиновкa)Kalinovkánál éjjel két órakor megleptek egy viszonylag népes martalócbandát. Néhány bérgyilkos kereket tudott oldani.
Donyecket az éjszaka folyamán ismét elérte néhány latorgránát. Nagyobb bajt szerencsére nem okoztak.
Az alábbi videon Givi és Motorola faggatják a reptéren frissen elfogott latorparancsnokot: Mi vagy te? Emberek lemészárlója?

(Енакиево)Jenakijevot késő este kezdte ágyúzni a valcmanista bűnbanda.
(Бахмуткa)Bahmutkánál illetve a az elhíresült blokkposztok mindegyikénél egész éjjel harcok voltak-vannak.
Ha még lehet botrányt említeni a donbasszi háború kapcsán, akkor most megint itt az alkalom. Donyeck külvárosában fogságba esett népfelkelőket megkínoztak, majd kivégeztek az ukrán nacionalista martalócok. A bűntettet követően az áldozatok vérével felpingálták a falra a dicső tettet véghezvivő pribékbanda azonosító jelét.
Hogy mementót is állítsanak a nemes cselekedetüknek, a műről készült fényképeket közzé is tették az interneten.
hal2
hal1
Ezek a fotók még hasznosak lehetnek!
“Miért nem segít nekünk senki?”-kérdezik az alábbi video szereplői…

…Ám meglehet, hogy “mert nagy a szükség!-közel a segítség!”-talán-reméljük-érkezni is fog a segítség, és nem csak Liszenko rémüldözik. Az alábbi-tegnap készült video szerint-az orosz hadsereg páncélosai tartanak az orosz-újorosz határ felé.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/21/donbasszi-osszefoglalo-5/