2015. január 21., szerda

Medvegyev rendre utasítja az atlantistákat

Oroszország megemelheti az áramexport árát Ukrajna számára, ha a kijevi hatóságok a humanitárius célú segítségnyújtás ellenére elégedetlenkednek az áram árával. Erre Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök figyelmeztette az ukrán kormányt egy Facebook-bejegyzésben.
Hídfő.net.ru | Dimitrij Medvegyev
"Ha Kijev nincs megelégedve az áram árával, - megemelhetjük" - mondta Medvegyev, válaszként az ukrán sajtó azon értesüléseire, miszerint Kijev nincs megelégedve azzal a szerződéssel, amit Ukrajna és a Krím-félsziget áramellátásáról kötöttek. Arszenij Jacenjuk ukrán miniszterelnök ugyanis azzal vádolta az Energiaügyi Minisztériumot, hogy az ország érdekével nem összeegyeztethető szerződés született az Ukrinterenergo energiavállalat és az orosz Inter RAO közt, melynek részeként nem csak Ukrajna jut olcsó áramhoz, de egyben a Krím-félszigetet is ellátják.
Ugyanakkor ez a szerződés a teljes összeomlástól mentette meg Ukrajnát. A kijevi atlantista kormány - több hónapnyi próbálkozás ellenére - orosz segítség nélkül nem tudta biztosítani az ország áramellátását, ahogyan korábban a gázellátást sem tudták biztosítani orosz segítség nélkül. Ukrajna november közepén több széntüzelésű hőerőművet le kellett állítson, mert elfogyott az ország széntartaléka, ami az áramellátás több mint felét is biztosítja. Nyugati segítség híján a kormány ismét kénytelen volt Oroszországhoz fordulni, hogy a lakosság ne fagyjon meg tél közepén.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/21/medvegyev-rendre-utasitja-az-atlantistakat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése