30 ezer embert tudott újra utcára vinni a baloldali, a liberális média, a kereskedelmi tévécsatornák és balliberális ellenzéki pártok együttes erőfeszítése. A tüntetésen rendületlenül, ám sikertelenül dolgoztak az agitátorok, ahogy vasárnap is. Az internetadóból eddig minden mást is próbáltak csinálni, többek között ez volt a fő irányvonal:
- Brüsszel agitátora gyarmatosítja Magyarországot. Az ominózus mozdulat az uniós zászló kitűzése különböző helyekre, hangulatkeltés végett (az Index.hu-n tetőfokára hág a hangulat: tűzzed ki, tűzzed ki!) A tömeget nem érdekli. Páran EU-zászlóval fotózkodnak, búcsúképnek remek lesz.
- "ruszkik haza." Két lehetőség van; az illető vagy eltévedt úgy 25 évet és most mászott elő a hibernációs kamrából (posztmodern fiatalságnál már előfordul ilyesmi?), vagy provokátor. Sokan minden bizonnyal megkérdeznék, "hol vannak a ruszkik? Nekik köszönhető az internetadó?" A megfejtést mi sem tudjuk.
- alig néhány perce, az ATV stábjában is tetőfokára hág a hangulat. Telefonos szavazással arról kérdezik a TV előtt szórakozókat; akarják-e, hogy Orbán Viktor országa közeledjen Putyin Oroszországához. "Aki szerint igen, nyomja az 1-es gombot."
André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivő a mai tüntetésen már nem jelent meg személyesen. Miután vasárnap jelen volt a Fidesz-székház "ostrománál"
Volt a tüntetésen "akasszátok fel", amit a tömeg elcsitított. Megint volt a tüntetésen "ruszkik haza", aminek skandálását a tüntetők nem vették át (Hiába, már Washington se a régi. 25 éve jobban ment). Volt a tüntetésen EU-zászló, ami senkit nem érdekelt.
A vasárnapi tüntetésen az MSZP-s Gulyás Gergely adott két napos ultimátumot a kormánynak. Ugyan előtte internetadóról és okostelefonokról beszélt, az ultimátumban nem foglaltatott benne az internetadó szó. Ez az ultimátum ma lejárt.
A vasárnapi tüntetésen és a mai tüntetésen is a tömeg szájába adni próbált rigmusok mutatják, hogy mi is lenne a lényege ennek az egésznek; valamiféle általános elégedetlenség, ami az agitátorok hatására uniós párti tüntetéssé válik (Magyarországon ilyet nem lehet már, néhány száz fő a maximum), majd nem csak EU-pártivá, de következetesen oroszellenessé válik (ami szintén mesterséges kreálmány, elvégre 25 éve atlantizmus van Magyarországon, az embereknek abból van elege), a végkifejlet pedig az lenne, hogy Magyarországon EU-párti és oroszellenes tüntetők vannak, akik kormányt akarnak dönteni. Ez a nagy amerikai álom, ami egyelőre nem jött össze.
Washington próbálkozik, próbálkozik, de valamiért nem megy. Talán az emberek is tisztában vannak azzal, hogy Magyarország 25 éve a nyugat része, 10 éve az EU része, emiatt nem igazán fogékonyak se az uniópártiságra, se az oroszellenességre.
Jelenleg a parlamentnél gyűlik a tömeg. A percekkel ezelőtt még a tüntetést közvetítő sajtóorgánumok most Putyinról beszélnek. Az ATV valami olyasmit mond, hogy Oroszországban terror van, ismeretlen hang telefonon felhívja az embereket, hogy támogatják-e Putyint. Az emberek pedig rettegnek és emiatt igent mondanak.
Ön támogatja-e? Ha nem, akkor a 2-es gombot kell nyomni (és tüntetni).
Eredetileg a internetadó elleni tüntetésről volt szó. Jelenleg az ATV már nem Putyinról, hanem az ukrán választásról beszél. Valami olyasfélét sulykolnak, hogy "aki elment, annak többsége az Európához tartozást támogatja". Itt halkan megjegyeznénk, hogy emiatt nincsen Magyarországon belpolitika. A fentiekből látható, hogy Washington leplezetlenül rátelepedett az első tüntetésre, amire pártállástól függetlenül elmentek az emberek. Így az amerikai külügy gátlástalanságával gondoskodott arról, hogy Magyarországon továbbra se legyen demokratikus ellenzék.http://www.hidfo.net/2014/10/28/nyugati-kreativitas-internetadobol-putyin