A Demokratikus Koalíció szerint az egész Orbán-rendszer elleni tiltakozássá alakult át a vasárnapi tüntetés, aminek közvetlen kiváltó oka ugyan a tervezett internetadó volt, mégis tízezren vonultak a kormánypárt székháza elé. A radikális atlantista párt szerint a tömegben látható transzparensek, az elhangzott beszédek, a skandált jelszavak mind azt bizonyítják, hogy a demonstrálók nem kérnek abból, hogy a Fidesz "hátat fordított Európának". A DK sajtóközleményében üdvözölte az Orbán-rendszerrel szemben kibontakozó ellenállást.
Hídfő.net | Gyurcsány FerencErőt az ellenzéknek? Eddig 30 ezret sikerült összehozni.
A DK közleményét látva akár úgy is fogalmazhattak volna; üdvözlik, hogy valamiért végre hajlandóak voltak utcára vonulni az emberek, amire látszólag sikeresen rátelepedhetnek. A radikális atlantisták ugyanis mindeddig nem hogy nagy tömeget, de semmilyen tömeget nem tudtak megmozdítani saját jelszavaikkal. A vasárnapi tüntetésen is amiatt jelent meg 30 ezer ember, mert az atlantista média teljes spektruma előtte egyhetes sulykolással terjesztette annak hírét, hogy plusz 700 forintot kell majd fizetni az internetért.
Azonban, figyelembe véve azt a tényt, hogy a demonstrációt reklámozó médiafelületek mekkora olvasottsággal rendelkeznek, és gyakorlatilag 4-5 millió ember közvetlen tőlük értesült arról, hogy tüntetés lesz az internetadó ellen, máris nevetségessé válik az a 30 ezer fő, és levonhatjuk a következtetést, hogy se a liberalizmusnak, se az atlantizmusnak nincsen már mozgósító ereje Magyarországon.
A vasárnapi tüntetés nem kifejezetten egy párt ellen irányult, főleg nem a "jogállam lebontása" és "Európától eltávolodás" ellen - ahogy a DK állítja -, ugyanis a megmozdulás főszervezője, az MSZP-s szónok kezdett el kormányellenes megmozdulást csinálni az adónem elleni tiltakozásból, a békés tüntetést pedig szándékosan provokatív elemekkel keverték össze. Voltak azonban a tüntetésnek olyan részletei, melyek igen árulkodóak: az EU-zászló kitűzése teljesen érdektelenül hagyta a tömeget, a "ruszkik haza" szlogent pedig hiába skandálta az emberek közt egyenletesen elosztott 3-4 agitátor, a tömeg nem vette át a rigmust. Tehát annak a 30 ezer embernek, aki az adónem ellen utcára vonult sem a kormány külpolitikájával volt problémája, hanem az internetadóval, aminek ürügyén az egész megmozdulás szerveződött.
Így a radikális atlantisták szembe kell nézzenek azzal a ténnyel, hogy az embereknek ez egyszer meghatározott, konkrét követelése van a kormánnyal szemben. Ezt a konkrét követelést pedig nem sikerült kiterjeszteni nyugati jogállam követelésére, oroszellenességre, és semmi egyébre, ami Washingtonnak most érdeke lenne. Talán el kellene gondolkozni valamin, ha a 4-5 millió ember közvetlen megszólítása után csak 30 ezren mennek ki a tüntetésre? Ennek gondolata fel sem merül, a radikális atlantisták ehelyett inkább rátelepednének arra a kevésre, ami összejött.


http://www.hidfo.net/2014/10/28/nem-volt-rajta-sapka