Az éjszaka – mondhatni nyugalomban telt el, már ha háborúban lehet beszélni nyugalomról.
сводка армии юго-востока
Ma reggel (“ottani” idő szerint) hét órakor Avgyejevka és Peszki irányából Nyalókakirály latortüzérsége megkezdte a “műszakot”. Donyeck városa és a repülőtér kapja a gránátokat.
Főként a reptér régi terminálja, és a város “Szpartak” – kerülete.
Nyolc órakor viszont a milicia tüzérsége “Szmercs” rakétavetőkkel lepte meg a valcmanisták egyik menetoszlopát Avgyejevkánál. A teljes konvojt – két tankot, hat páncélozott szállatójárművet, és tíz nehéz teherautót pillanatok alatt pusztítottak el. Persze ezekhez tartoztak pribékek is, akik legtöbbike vélhetőleg ott pusztult.
Tegnap – erről már beszámoltunk – a népköztársasági erők tüzérség BM-21 – sorozatvető üteggel mért tűzcsapást a zsoldoshordára. De valami nagyot csaptak agyon. Hírek szerint a pribékhad lehallgatott rádióbeszélgetéseiből az derült ki, hogy több magas rangú és beosztású külföldi tábornok harapott tegnap délelőtt fűbe. Kik voltak? – hányan voltak? – semmi pontos információ, csak döbbent csend és bizonytalanság a pribékhordában.
Donbassz déli végein a tegnapi csatározásokat követően teljes a csend – bár nyugalom nincs. Kiváltképp Mariupolban érződik a feszültség növekedése. A helyi civilek fegyvertelenül akadékoskodnak Nyalókakirály bűnbandáival szemben.
A Donyecki Népköztársaság Pénzügyminisztériuma bejelentette a Népi Bank működésének megkezdését a Népköztársaság területén a mai nappal.
http://balrad.wordpress.com/2014/10/28/nagyvadak-kerultek-teritekre-donbasszban/