2014. szeptember 15., hétfő

Zaharcsenko: nincs értelme Minszkben újabb találkozót tartani

Nincs értelme egy újabb, Minszkben tartott találkozónak a Donyecki Népi Köztársaság kormányfője, Alexander Zaharcsenko szerint, ameddig a korábbi megállapodások feltételei sem teljesülnek.
"Nem látom értelmét. Első lépésként a korábbi megállapodásnak kellene teljesülnie." Zaharcsenko elmondása szerint ugyanis mindeddig se a tűzszünetről szóló megállapodás, se a fogolycsere egyezmény nem valósult meg.
Hídfő.net | Alexander Zaharcsenko
Szeptember 5-én a kijevi hatóságok és a Donbassz régió vezetői megállapodtak a tűzszünetről, ami aznap délután lépett volna érvénybe. A következő napokban mindkét oldal megszegte ezt a megállapodást. Bár az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács még szeptember 9-én is azt állította, hogy délkeleten érvényben van a fegyvernyugvás, helyi konfliktusok napi szinten alakultak ki és mindkét oldal a háború folytatására folytatott előkészületeket.
Az EBESZ megfigyelői szintén azt állították, hogy a tűzszünet érvényben van, miközben helyi szinten tovább zajlottak a harcok. Szeptember 11-én Alexander Lukasevics külügyminisztériumi szóvivő bejelentette, hogy a kontaktcsoport a közeljövőben újra találkozik Minszkben. Zaharcsenko nyilatkozata alapján azonban erre egyre kevesebb esély van.

http://www.hidfo.net/2014/09/15/zaharcsenko-nincs-ertelme-minszkben-ujabb-talalkozot-tartani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése