Az exit pollok szerint az Oroszországban kormányzó párt képviselőjelöltjei szerezték meg a szavazatok többségét az Ukrajnától az anyaországhoz visszatért Krím félsziget parlamentjében is.

A vasárnap tartott szavazáson a voksolók több mint 70 százaléka az Egységes Oroszország jelöltjeit támogatta. A szavazóhelyiséget elhagyó választók kikérdezése alapján ismertetett becslések szerint a orosz Állami Dumában frakcióval rendelkező liberális demokraták és a kommunisták képviselői is bekerülnek a krími Államtanácsba, az ottani törvényhozásba. Az úgynevezett egységes oroszországi szavazónapon ugyanakkor általában alacsony volt a választásra jogosultak részvétele. A különböző szintű választásokon mások mellett regionális törvényhozási képviselőkre és kormányzókra is voksoltak a szavazók. A Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint a régiókat eddig is irányító kormányzók többsége megkapja a posztján maradáshoz szükséges szavazati többséget, mig azokon a helyeken ahol változás lesz, ott kommunista gubernátorok lesznek.

A moszkvai közgyűlésben is bővitkezett a KPRF. AE Klicskov fiatal kommunista “városatya” erősiti a moszkvai közgyűlés második legnépesebb frakcióját.

A tegnapi oroszországi választások eredményeinek tükrében világosan látszódik: az orosz közvélemény határozottan támogatja a Nyugattal szembeni kemény,  védekező fellépést.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/15/oroszorszagi-valasztasok-helyes-az-irany/