A Magyar Nemzet összevonja a nyomtatott lapot és az internetes portált előállító szerkesztőségeket, a nyomtatott kiadvány árát 145 forintról 195-re emeli, valamint beszünteti a külön brüsszeli tudósítói posztot. Utóbbi lépés egybevág a kormány azon törekvésével, hogy a mérsékelt atlantista sajtóorgánumokat saját befolyása alatt összpontosítsa. A fentiekből sejthető, hogy az átszervezések után a Magyar Nemzet napilap jóval kevesebbet foglalkozik majd a brüsszeli történésekkel, a lapban kevésbé lesz hangsúlyos az Európai Unió felé fennálló elköteleződés.
A Magyar Nemzet napilap olvasottsága tíz év alatt mintegy harmadára csökkent, - 2002-ben több mint 90 ezren, ma viszont alig több mint 30 ezren olvassák. A csökkenő érdeklődés mellett a napilap jelentős reklámadót kell fizessen, ami lehetetlenné tette a nyereséges működést. Emellett az sem véletlen, hogy a lap hazánk európai uniós tagságának 10 éve alatt veszítette el olvasottságának nagy részét.
A fővonalú média azzal magyarázza a Magyar Nemzet ellehetetlenítését, hogy a kormány határozott lépéseket tesz a Simicska médiabirodalom felszámolására. Azonban ez a lépés beleillik a kormány médiastratégiájába, miszerint a nem kormánykézben lévő mérsékelt atlantista sajtóorgánumokat ellehetetleníti, majd saját ellenőrzése alá vonja, hogy a keleti nyitás kiterjesztésekor megakadályozhassa a mérsékelt atlantista sajtó radikalizálódását.
A kormány által most felszámolt sajtóorgánumoknak egy olyan helyzetben lenne mozgósító szerepe, amikor a keleti nyitás "túlvállalása" miatt nyugaton döntés születik Orbán Viktor hatalomból való eltávolításáról. Egy ilyen helyzetben a még ellenőrzés alá nem vont sajtó egy része radikalizálódna, és alapját képezné a kormányellenes elégedetlenség szításának.


http://www.hidfo.net/2014/09/15/leepitik-magyar-nemzetet