A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint Orbán "szembefordult az európai liberális demokrácia alapelveivel", emiatt elengedhetetlen, hogy az uniós intézmények folyamatos ellenőrzést gyakoroljanak a magyar kormány felett.
Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az Európai Bizottsághoz fogalmazott levelet, melyben annak szükségességéről írt, hogy Brüsszel folyamatos ellenőrzést gyakoroljon a magyar kormány felett, hogy az betartja-e a "demokratikus jogokat és jogállami normákat".
A radikális atlantista Demokratikus Koalíció az alapvető kampánytémaként is választott monológba a sorok közt mást jelentést is bujtatott. A Niedermüller féle uniós kontroll ugyanis amellett, hogy a magyar belügyekbe beavatkozásnak minősülne, felhatalmazná Brüsszelt arra, hogy állandó ideológiai kontrollt gyakoroljon Magyarország kormánya felett. A liberalizmus elvei betartásának megkövetelése mellett a liberalizmus elveitől eltérést szankcionálná Brüsszel, ami - nevezzék akárhogy is a gyakorlatban - ideológiai kontroll.
Niedermüller felkérése ugyanakkor a DK alapelveire vezethető vissza. A radikális atlantista párt ugyanis nyíltan az Európai Egyesült Államok, egy az USA mintájára kialakítandó európai állam megalapítása mellett kampányol. A DK emiatt alapvető kampánytémaként választott olyan témaköröket, melyekre hivatkozva magasabb jogosultságokkal ruházhatja fel Brüsszelt, és hangsúlyozhatja Brüsszel fennhatóságát a magyar kormány felett.
Hídfő.net | Niedermüller Péter
A liberalizmus elveinek nyomásgyakorlással történő betartatása csak egy a sok közül; Gyurcsány Ferenc, a radikális atlantista párt vezéralakja korábban nyíltan hangoztatta, hogy az oktatást és a médiát is Brüsszel kezébe adná, vagyis az Európai Egyesült Államok kezébe adná a véleményformálás valamennyi eszközét. Egy ilyen képződmény létrehozása nem csak a sokak által emlegetett magyar "sajtószabadság", de a magyar államiság felszámolását is jelentené.
A Demokratikus Koalíció a magyar választópolgárok 2,79%-ának támogatását tudna megszerezni az EP választásokon, Magyarországon legfeljebb ennyien támogatják az Európai Egyesült Államok gondolatát (azért legfeljebb, mert egyáltalán nem biztos, hogy saját választóik többsége megértette volna, a gyakorlatban mit is jelentene ez). A párt azonban jelentős erőfeszítéseket tesz arra, hogy a korábbi baloldal maradványait felszámolva fokozza saját támogatottságát. Gyurcsány az MSZP maradékainak felszámolásával, átpártoltatásával egy olyan szervezetet épít, ami a radikális atlantizmus kiszolgálója Magyarországon.
Niedermüller Péter emellett a Galamus csoport nevű szabadkőműves szerveződés tagja, így felmerül a kérdés, milyen más háttérszervezetek működnek még Magyarországon, melyek saját pártok működtetésével a magyar államiság felszámolását hirdetik. Az is égető kérdés, hogy ugyanez a szerveződés milyen más pártok működésére van még befolyással, mert ezek a politikai pártok - a fentiek miatt - veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra.


http://www.hidfo.net/2014/09/15/ideologiai-kontrollt-adnanak-brusszel-kezebe