A Bal-Rad most kapott hirt arról, hogy a DNR erői a Nyalókakirály megszálló latorhadával megkezdett felszabaditó háború legnagyobb katlanját zárták rá a bérgyilkos bandákra.

Ma kora estére Gorlovka-Makejevka térségében a népköztársaságiak sikeresen befejezték a latorhorda léprecsalt bűnbandáinak bekeritését, és elkezdték a gyűrű résmentesitését. A beszámoló szerint özönlik a gyűrű iveihez a megsemmisitő technika. A valcmanistákat sikerült úgy beterelgetni egy völgybe, hogy egyetlen magaslatot sem voltak képesek megtartani.

A körbezárt latrok létszámát nyolc- és tienkettőezer közé teszik a becslések, rengeteg technikai eszközzel. Amennyiben a népfelkelők az elkövetkezendő néhány napban meg tudják akadályozni a kitörési kisérleteket, és kellő erőt lesznek képesek összevonni a katlan köré, Észak-Donbassz gondját jó időre levethetik. Nyalókakirály pedig olyan katasztrófával köszöntheti a “választásokat” kijevi udvartartásával, hogy az igazán párját ritkitó lesz!

Zajlik ugyanakkor a donyecki “élet”! Ma délelőtt is több belövés érte a város központját a repülőtérről.

A DNR helyzetelemzése szerint az eddig általuk becsültnél jóval több latortank van a repülőtéren bekeritve, amelyek az épületek romjai közül is tudják lőni a várost, illetve a tüzérségi tűz az épületek miatt kevésbé tud nekik ártani.

Luhanszk környékén csendes volt ezidáig a mai nap.

Mariupolnál sem történt változás. Ott viszont a hirek szerint alaposan dézsmálják az udvar stratégiai gabonatartalékait. A kikötő raktáraiból a városban rekedt “hadurak” exportrbizniszre adták a fejüket. A gabonasilókból már két napja folyamatosan szállitják a kikötőbe a búzát, és rakodják hajóba.
Azt persze senki sem tudja, hogy ki a valódi eladó, ill. feltételezik, hogy erre Kijev adott utasitást a mariupoli latorparancsnokoknak. Bizony könnyen meglehet, hogy Európa második legnagyobb gabonatermelőországa – Ukrajna – nemcsak fázni fog a télen, hanem éhezni is!

Legalábbis a lakosság egy jó része!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/15/ujabb-donbasszi-katlanban-pirulhat-nyalokakiraly-latorhada/