Ukrajnában megkezdődött a "Rapid Trident 2014" nemzetközi hadgyakorlat, eddig 15 ország részvételével.
Alexander Poronyuk, az ukrán Védelmi Minisztérium sajtóosztálya vezetőjének elmondása szerint első körben mintegy 1300 katona érkezett a Lvov régióba a nyugati országokból. A hadgyakorlatot az Amerikai Egyesült Államok vezeti, ami ezzel egy újabb európai országban vetette meg lábát.
Hídfő.net | Rapid Trident 2014
Az USA mellett Kanada, Németország, az Egyesült Királyság, Spanyolország és a Moszkva elleni háborús készülődésbe amerikai nyomásgyakorlással bevont térségi országok vesznek részt a "hadgyakorlaton", ami valójában nem is hadgyakorlat, hanem a nyugati csapatok beküldése Ukrajnába, amit a NATO ezúttal humanitárius indokra hivatkozva nem tudott megtenni.
Ami a Lvov régióban zajlik, az a NATO beavatkozás legitimálása. Más, a NATO beavatkozás legitimálását célzó gyakorlatok is vannak folyamatban, például Lengyelországban az ukrán határ mentén, vagy Magyarország, Szlovákia és Románia közös "árvízi védekezése" Nyugat-Ukrajnában, amit akárhogy is nézünk, a lényege mégiscsak az, hogy NATO katonák vannak Ukrajnában.
Ezeknek az egyetlen közös vonása, hogy a gyakorlatra hivatkozva a NATO minél nagyobb létszámú személyi állományt és haditechnikát tarthat mozgásban az orosz határ mentén. Orosz katonai szekértők szerint a NATO két éven belül nyílt katonai offenzívát kezdhet Moszkva ellen.


http://www.hidfo.net/2014/09/15/nato-belopakodott-ukrajnaba-hadgyakorlat-vagy-katonai-beavatkozas