2014. november 25., kedd

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

nyup1
A demonstráció a József nádor téren kezdődött, ahol Büki Zoltán szervező azt mondta: a kormány hatvanezer ember magántulajdonára vetett szemet. “Ezzel a kormány végérvényesen az éjszakai besurranó, fiókokban kotorászó piti kis tolvajok szintjére süllyedt” – fogalmazott. A szónok kijelentette: “ha ezt hagyjuk, akkor holnap ránk törhetik az ajtót, és államosíthatják a fogkeféinket”.
nyup2
A tüntetők a József nádor térről az Alkotmány utcába indultak rendőri felvezetéssel. Amikor a tömeg eleje már ráfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, a vége még a téren volt.
nyup5
Vajda Zoltán, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport alapítója az Alkotmány utcában, a Kossuth tér közelében a tüntetők előtt arról beszélt, hogy a kormány hatvanezer magán-nyugdíjpénztári tag utolsó megtakarítását akarja elvenni, olyan törvényt akarnak elfogadtatni, amellyel ez a pénz is eltűnik majd.
nyup4
Mint mondta, az Orbán-kormány által 2011-ben a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjkasszába átcsoportosított 3000 milliárd forint is eltűnt. Vajda Zoltán azt hangoztatta, nem hagyják, hogy elvegyék a megtakarításaikat. “Nem adjuk oda, ebbe beletörik a miniszterelnök bicskája” – mondta.
nyup3
Közölte, december elején, a költségvetési törvényjavaslatról való szavazás idején tüntetni várnak mindenkit, aki elégedetlen kormányzati intézkedésekkel és az ország irányításával.
A tüntetés végének bejelentése után a tömeg egy része a Kossuth térre, az Országházhoz vonult.
(MTI)
Bal-Rad komm: Hihetetlen és elképesztő, hogy abszolút jogos népi követelésekés tiltakozások élére ugyanolyan politikai maffiák “repülnek rá”, amelyek semmivel sem különbek a mostaninál. Gyakorlatilag holló vájja a szemét a hollónak, miközben a becsapott és kifosztott tömegek boldogan és felszabadultan állnak be hol az egyik, hol a másik mögé!
A legnagyobb botorság ezért elitélni a demonstrációk liberális szervezőit! Ők csupán teszik a dolgukat! Ezért vannak!
MIÉRT NEM A NÉP SZERVEZI? MIÉRT NEM MI SZERVEZZÜK? MIÉRT ŐK TESZIK RÁ A MOCSKOS MANCSUKAT MINDENRE? MIÉRT ŐK TELEPÜLNEK RÁ MINDENRE?
AZÉRT, MERT HAGYJUK ŐKET!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése