2014. november 25., kedd

Csányi Orbán jelenlétében szólt be egy riválisának a KITE-átadón

A nádudvari KITE Zrt. logisztikai központját adták át kedden, írja az MTI. Az esemény folyt a maga medrében, Orbán Viktor arról beszélt, hogy 15 millió embert is el tudunk látni, így nagy üzleti lehetőségek vannak a mezőgazdaságban.

Csányi Sándor a KITE tulajdonosainak képviselőjeként egy mezőgazdaságra is érthető futballpéldával állt elő, miszerint Puskásék az akkori focival ma nem lennének sikeresek, de egy másként szervezett futballal végigvernék a világot, mint ahogy a mostani válogatott is erre készül. Aztán megint Orbán beszélt, aki igazságos, békés állapotok megvalósulásának esélyéről beszélt.
 
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

De közben történt valami, ami szokatlan esemény egy logisztikai központ megnyitóján, Csányi kikelt egy meg nem nevezett riválisa ellen. A rivális nincs megnevezve, de tény: az OTP tavaly szerezte meg a Bige László tulajdonolta péti Nitrogénművek Zrt. elől a KITE-t.

"Külön öröm, hogy sikerült a KITE tulajdonlását megóvni egy olyan vállalkozótól, aki bizonyos területen meglévő monopóliumát felhasználva útonállással, az ágazatban megtermelt jövedelem nagy részének kiszivattyúzásával, a partnerek közötti piaci kooperáció helyett (...) a valódi verseny megakadályozására, törvénytelen és egyoldalú szerződéses feltételek elérésére használja fel pozícióját, veszélyeztetve a teljes ágazat versenyképességét."

Az 1,4 milliárdos logisztikai központ különben 30 új munkahelyet teremtett, negyvenezer alkatrészt tudnak benne egyidejűleg tárolni.

A cég 1972-ben Kukorica és Iparnövény Termelési Együttműködés néven, a kukorica- és a cukorrépa-termelés fejlesztésére alakult Nádudvaron.

Kapcsolódó:
   Varju László (DK) Orbánt kérdezte: Vannak politikai gyilkosságok?
   Orbán Viktor és emberei friss maffiaügyei Bicskén!
   Ángyán: maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat
   Idén is a Simicska-Nyerges-Csányi-Leisztinger maffia vitte az agrártámogatásokat - íme az összefonódások
   Orbánisztánban fejétől bűzlik a hal
   Oligarchák márpedig nincsenek, vagy mégis?
   Karancsi Tibor szerint, a NAV korrupciós ügyei felmelegíthetik az olajügyeket is
   Magyarországon két bűnszervezet van, akik a parlamentben ülnek, meg akik a hatóságnál vannak (Nógrádi Zsolt)
   Birkáknak: Bebizonyítottuk, pénzügyi fegyelem mellett is lehetséges munkahelyteremtés
   Szomorú valóság: Tömegével hagyják el az országot az érettségizettek
   Orbán: Csökkent a szegénység Magyarországon
   Portfolio: Egyre nő a szegénység Magyarországon
   A kormány hallgat: Miért kell ilyen sok államtitkár?
   A Liberális Internacionálé egykori alelnöke belerúgott még egyet a liberalizmusba
   Fidesz - a liberális gyökerek
 



Ez is kalandvágy

"AMIKOR A KORMÁNY PÉNZE A BANKÁROKTÓL FÜGG, AKKOR A BANKÁROK, NEM PEDIG A KORMÁNY IRÁNYÍT A KÉZ AMI AD, FELETTE VAN A KÉZNEK, AMI KÉR. A PÉNZNEK NINCS HAZÁJA; A PÉNZEMBEREK NEM HAZAFIAK, ÉS NINCS BECSÜLETÜK, KIZÁRÓLAGOS CÉLJUK A NYERÉSZKEDÉS"
BONAPARTE NAPOLEON

"...A pénzfolyamatokat vezénylő bankok mellett a legfontosabb hatalmi ág (világállam-rendfenntartó eszköz) a média, az in­for­­máció bo­­szorkánykonyhája. A média gondoskodik az eltere­lő "had­műveletekről", vagyis arról, hogy az emberek oly mértékben legyenek elárasztva fals, hamis információkkal, hogy egyáltalán, semmi idejük ne maradjon társadalmi értelemben hasznos gondo­latokra. Az általános jelszó: "Élj, dolgozz és fogyassz, légy sike­res és élvezd az életet - ne gondolj a holnapra, illetve olyan dolgokra, melyek nem tartoznak rád!" Sajátos módon - mun­kának azt a tevékenységet tekintik, amellyel az egyén önfeladóan belesimul a valójában teljességgel haszontalan és alacsony haté­kony­ságú társadalmi munkamegosztás­ba, sikernek pedig azt, ha a szolgai hajbókolást és a kontraszelekciót másoknál jobban sajá­títja el, illetve szolgálja ki, aszerint, hogy épp mit várnak el tőle. A média feladata ezen túlmenően a hamis vágyak, illúziók felkelté­se, haszontalan fogyasztáso k gerjesztése, módszeres félreinformá­lás és "önfeledt szórakoztatás", hogy az emberek életét eleve kilá­tás­talan, téves irányokba terelje, ami pedig újabb tévhi­teket, pót­cselekvést, és újabb szükségtelen műkeresleteket generál, miáltal "levezeti", elfojtja, s felemészti az alkotó energiákat, melyekre nem tart igényt sem a generál-kartell, sem a falanszter."
Czike: "Bohemian grove"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése