2014. november 25., kedd

Hajnali összefoglaló Donbasszból

A tegnapi harci cselekmények Donbasszban az éjszakára lecsitultak. A viszonylag nagy erőket bevető (ennélfogva arányosan sok lator pusztulását eredményező) valcmanista – nevezzük így – offenzíva átütő kijevi sikereket nem hozott, és minden maradt a régiben. Leszámítva a civil halottak magas számát, és a mérhetetlen anyagi károkat.
xyz
Donyeck “Petrovszkij”, “Kujbisev” és “Kijev” kerületeiben egész utcák váltak romhalmazzá. Az áram, víz – és csatorna, valamint a gázszolgáltatás ezekben a kerületekben ismét leállt.
Oljenovka keleti részét késő este érte egy latortüzérségi támadás. Két milicista elesett, másik kettő súlyosan megsebesült. Négy civil is súlyos sebeket kapott, két lakótömb súlyosan megsérült.
Kirovszk és Frunze lakótelepei ugyanígy jártak. A mára virradó éjszaka mindkét várost lőtték Nyalókakirály brigantijai.
Makejevkát “Jácint” önjáró tüzérségi lövegekkel bombázta az ordashad. Itt CSAK anyagi károkat okoztak.
Kolosznyikovka és Szverdlov lakóit este tíz óra tájban kezdte lőni a valcmanista pribékhorda tüzérsége. Ebben a két faluban összesen hat civil halt bele a tüzérségi terrorba, tizenegy megsebesült.
Az éjszaka folyamán szórványos latortüzérségi támadások érték a Luhanszki – régió azon településeit, ahol tegnap kemény összecsapások voltak.
Nyikolajevka, Olhova, Trehizbenki, Pervomajszk, Szcsasztyje és Sztanyicja-Luhanszkaja tartoznak “ebbe a körbe”. Bár a támadások hevessége semmiképp sem hasonlítható a tegnapi nap intenzitásához, mindenképpen “zavaró”!

Az LNR ma reggeli “leltárja” szerint tegnap estig Nyalókakirály zsoldoshordája az elért “eredményekért” busásan megfizetett. Technikai veszteséglistájuk igencsak hosszúra sikeredett. Nyolc darab 122mm – es, hat darab 82 mm – es, és tizenegy 152 mm-es tarackjuk, négy darab BMP, kereken egy tucat harckocsi, és egy felderítő páncélozott jármű sorakozik a havárialistán. Plusz ezek kezelőszemélyzete.
Ám ezen kívül a latorélőerő veszteséglista is megnyúlt alaposan. Becsléseik szerint a kijeviek 4. brigádjának legalább száz egyede, és a Nemzeti Gárda névre hallgató zsoldoshorda mintegy húsz bérgyilkosa harapott fűbe a tegnap késő estig tartott luhanszki csatározásokban. Amelyek – mint a bevezetőben már írtuk – alapvető változást a frontvonalat illetően nem eredményeztek.
Az elemzésekben ma reggelig – bármilyen furcsa is – szó nem esik az önvédelmi erők bármiféle mozgolódásáról vagy esetleges készülődéséről. Sőt! Mára virradóan még csak tüzérségi kezdeményezésről sem érkezett semmiféle jelzés.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/25/hajnali-osszefoglalo-donbasszbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése