A DNR sajtószolgálatának ma hajnali közleménye szerint a minszki megállapodás ellenére a helyzet Donbasszban továbbra is rendkivül feszült, és folyamatos kijevi provokációkkal, terrortámadásokkal terhes.

Hirszerzési adatok folyamatos valcmanista erőkoncentrációkról tanúskodnak Donbassz nyugati és délnyugati régióiban. Nyalókakirály banditasereglete Donyeck környékére koncentrálja erőit, és igyekszik kedvező poziciókat kialakitani.

A tegnapi legsúlyosabb provokáció Zuevkánál történt. Egy népzenei találkozó kezdetére időzitette a latortüzérség a támadását. Legalább huszonöt helyi civil lakos vesztette életét az aljas fasiszta atrocitásban.

Jelenovkánál pedig a fegyverszünetet betartó népköztársasági fegyveresek között masirozó fasiszta horda váratlanul tüzet nyitott, megölve harminc milicistát.

Luhansz irányába szintén komoly erőkoncentrációt hajt végre a kijevi pribékhatalom. Északnyugati irányból nagy mennyiségű páncélos és tüzértechnika, valamint tömeges latorélőerő áramlik a régióközpont felé.

Mariupolnál lényeges helyzetváltozás nem történt.

A donbasszi miliciák viszont az infrastruktúra helyreállitásán ügyködnek, hogy az érintett térség civil lakosságának életét elviselhetőbbé tegyék. (Ami viszont pillkanatok alatt ismét le lesz rombolva. Kérdés, hogy logikus – e a népköztársasági fegyveres erők ilyetén viszonyulása a “fegyverszünethez”? (B-R)

A múlt heti videofelvétel kapcsán – az ilovajszki katlanfelszámolás – több olvasónk is azon polemizált, hogy miként került a villanyvezetékre a valcmanista lator. Hát az alábbi video eléggé szemléltető módon mutatja be ennek a lehetőségét.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/09/valcmanista-provokacioktol-es-orgyilkossagoktol-terhes-fegyverszunet-donbasszban/



A “Sea Breeze” fedőnevű latorszövetségi Fekete-tengeri izmozás során most egy kanadai hajó legénységére hozta rá vasárnap az orosz légierő a frászt.

Канадский военный корабль Toronto. Архивное фото

A kanadai hadügy beszámolója szerint két SzU-24 és, és egy AN-26-os orosz repülőgép MEGKÖZELITETTE (!) A FEKETE – TENGEREN (nyilván a kanadai partokhoz közel) a HMCS Toronto nevű hajójukat. A SzU-24-esek vagy háromszáz méteres magasságban többször is elhúztak a kanadai hajó felett – szörnyülködik az oroszok pimaszságán a kanadai külügy. “Ugyan felfedeztük, hogy közvetlen veszélyt nem jelentettek ezek a gépek, ám akciójuk KIÉLEZTE a helyzetet!”

Értjük ugye? Az amerikai és kanadai hadihajók jelenléte a Fekete-tengeren, az orosz felségvizek határán az a helyzet lenyugvását szolgálja, mig az orosz gépek jelenléte ugyanott a világbékét fenyegető akció!

Arról nem is beszélve, hogy a HMCS Toronto legénységén szivrohamhullám söpört végig a repülő Misák láttán. Tulajdonképpen még azt is elmondhatják, hogy szerencsések. Misa türelme határtalan.

Persze előbb – utóbb bele fog unni a hülyeségbe!

Ajánljuk egyébiránt néhány lelkes és hithű atlantistának a világtérkép tanulmányozását. A Fekete – tenger mintha nem az USA és Kanada partjait nyaldosná! Sőt! Nagyon nem azt nyaldossa!
Mintha Oroszországhoz tartoznának egyes partszakaszai!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/09/most-a-kanadaiak-kaptak-fraszt-a-fekete-tengeren/