Amiről azért keveset – azaz szinte semmit nem hallottunk: Walesban a NATO múlt heti összeröffenetén ULTIMÁTUMSZERŰ FELSZÓLITÁST INTÉZTEK OROSZORSZÁGHOZ!

A “szivélyes kérés” arra vonatkozik, hogy “Oroszország vonja ki csapatait Grúzia területéről.” (Mint ismeretes, Dél-Oszétia és Abházia Grúzia általi “oroszmentesitési” akcióját hiúsitotta meg az orosz hadsereg – még időben, és azóta tartózkodnak orosz csapatok a Grúziától FÜGGETLEN TERÜLETEN!)

Namármost: Grúzia területén NINCSENEK OROSZ CSAPATOK!

Erről személyesen is meggyőződhetett az amerikai hadügyér, Chuck Hagel is, aki szombaton érkezett két napos szemlére a grúz territóriumra. Aminek alkalmával már a repülőtéren biztositották a jenki ügyintézőt, hogy Grúzia aztán hű társ és jóbarát…!

Hagel pedig tudatta, hogy az általa képviselt latorállam és szövetség gondoskodik is kellő mértékben Grúzia “biztonságáról és területi integritásának sérthetetlenségéről.” No meg hát az “Oroszország által 2008 augusztusa óta megszállva tartott grúz területek latorszövetségek általi soha el nem ismerését” garantálta hálálkodó vendéglátóinak.

Hát még amikor újólag megemlitette Amerika és a NATO azon dörgedelmét, hogy a “megszállt területekről” Oroszország haladéktalanul vonuljon ki, vagy különben…! Majd el aléltak a grúz vendéglátók eme határozottság és elszántság hallatán.

Persze magát a kérdést már senki sem firtatta, hogy mi lesz akkor, ha Oroszország figyelmen kivül hagyja a számára “fölöttébb kedvező” latorajánlatot?

Akkor nem lesz semmi! De most megint “jól ráijesztettek” a Kremlre.

Már jöttek is hajók a Fekete-tengerre. (Igaz, az északkeleti medencét kerülik mint ördög a tömjénfüstöt, mert ott már kiröhögik a sas szárnyaszegett vergődését.) Persze a medve azért rájuk nézett, hogy ki lubickol az én partom közelében?!

A Nobel-dijas Főparancsnok mindenesetre tette a dolgát. “Ultimátumott intézett – intéztetett!”

Ehhez van szoktatva, ehhez van szokva.

De nem ártana, ha szoktatná magát a gondolathoz: változnak az idők, változott a helyzet! Ideje lenne alkalmazkodni az új helyzethez. Neki – nekik is!

Nem szabad a rossz szokások rabjává válni! Még ha néha Nobel Békedijjal is jutalmazzák. Jól mutat az a vitrinben!

DE EGY MONOKLI A SZEMTÁJÉKON CSÚF LÁTVÁNY! NEM IS BESZÉLVE ARRÓL, HOGY IGEN FÁJDALMAS IS TUD LENNI!

(http://supermnenie.mirtesen.ru – nyomán)