Hollandia nyilvánosságra hozta az Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító repülőgép esetéről készült előzetes jelentést; a kiadott adatok szerint a július 17-én lezuhant Boeing 777 még a levegőben kettétört, emiatt szóródtak szét a roncsok viszonylag nagy területen. A jelentés azt is megállapítja, hogy mielőtt a gép zuhanni kezdett, nagymennyiségű "nagyenergiájú objektum" csapódott be a géptestbe, ez vezetett a katasztrófához. Azt követően az utasszállító repülőgép a Donbassz régió felett kettétört és darabjai szétszóródtak a térségben.
Vagyis a jelentés tartalma megfeleltethető annak a vallomásnak, amit az ukrán légierő pilótája adott a Boeing lelövésével kapcsolatban.
A nyugati országok az orosz felkelőket vádolták az utasszállító gép lelövésével, mígnem a Wahrheit für Deutschland német lapnak interjút adott az ukrán légierő pilótája, aki felelősséget vállalt az utasszállító gép lelövéséért. A pilóta elmondta, hogy július 17-én a repülőgép kétcsövű 30 mm-es ágyújából nyitott tüzet a Boeing 777-esre, valamint hogy az ő gépe látható az orosz védelmi minisztérium által bemutatott műholdas felvételeken. A malajziai repülőgép közelében orosz megfigyelési eszközök észlelték a Szu-25-ös jelenlétét a gép lelövésének idejében. Ezen felül a későbbiekben előkerült, a roncsokról készített képek is arról tanúskodnak, hogy nem Buk rakéta, hanem a Szu-25 által használt fedélzeti ágyú ütötte sérülések vannak a repülőgép maradványain.
A Hollandia által kiadott jelentés - mivel említi, hogy a repülőgépet nagymennyiségű "nagyenergiájú objektum becsapódása" károsította - anélkül is, hogy konkrétan említené, egyértelművé tette, hogy nem az orosz felkelők lőtték le a malajziai utasszállító gépet, hanem az ukrán légierő pilótája.
Mindebből további következtetéseket is le lehetne vonni; az eset után a nyugati országok egy hangfelvételre hivatkoztak, amin állítólag az orosz felkelők épp rádöbbennek, hogy az imént lelőtt repülőgép nem katonai, hanem utasszállító gép volt. Bizonyára sokakban megmaradt a "f...nak kell röpködni, háború van" mondat - éppen ez volt a célja. A fentiek ismeretében azonban a nyugati média által terjesztett hangfelvétel hamisnak nyilvánítható.


http://www.hidfo.net/2014/09/09/kiadtak-az-elozetes-jelentest-malajziai-utasszallito-repulogep-katasztrofajarol