Xinhua/CRI: “A Tasly Holding Csoport, Kína vezető gyógyszeripari vállalata szerdán hivatalosan is megkezdte észak-amerikai működését Maryland államban. A lépés a vállalat külföldi terjeszkedési erőfeszítéseiknek része, amelynek során a tengerentúlra is kiterjesztené a hagyományos kínai gyógymódokra épülő üzletét.
09041Az alapításának húszéves évfordulóját májusban ünnepelt vállalat ünnepélyes keretek között nyitotta meg a marylandi Rockville-ben létesített irodáját. A Tasly észak-amerikai központjának megnyitására 150 vendég érkezett, köztük Maryland állami tisztviselői, valamint biotechnológiai és gyógyszeripari vállalatok képviselői.
„A Tasly átfogó módon végrehajtotta internacionalizációs stratégiáját.” – mondta Yan Xijun, a Tasly elnöke a megnyitón.
„A Tasly Pharmaceutials megalapítása egyik legfontosabb stratégiai lépésünk. A Tasly Pharmaceutials-t tengerentúli központunkként pozicionáljuk, a Tasly Csoport teljes támogatása mellett.”
Yan elmondta, hogy a Tasly 2013-ban négymilliárd dolláros bevételre tett szert.”
Bal-Rad komm: A fenti hír mindössze csak az ősi kínai orvoslásra épülő gyógyszergyártással foglalkozik. – Ám a kínaiak Amerikában, “az Aranyhegyek országában” ahogyan ők hívják, – már majd 50 éve, mindenütt ott vannak az üzleti életben és az iparban.
Az amerikai gazdaság össze is omlana, ha Kína hirtelen kivonná onnan az összes tőkéjét. – S lehet, egyszer meg is teszi, ha tovább kekeckednek a jenkik a kínai flottával a Dél-Kínai tengeren…