2015. január 14., szerda

Donbassz

Felemásan zajlik a donbasszi háború. Valcman latorhadai válogatás nélkül lövik a lakott településeket, míg a népköztársasági erők meglehetős hatékonysággal-de még általuk is bevallottan-visszafogott ütemben irtják a kártevőket.
busz
Avgyejevkából a brigantitüzérség kazettás bombákat lőtt tegnap késő este Donyeck vasúti pályaudvarára. A késő esti időpontnak “köszönhetően CSAK” hat polgári áldozata lett a terrornak. Nincs kímélve a város “Kujbisev” és “Lenin” lakókerülete sem.
A város repülőteréről az irányítótorony megsemmisítését követően megkezdődött az addig ott MEGTŰRT martalócok kiszorítása. Egész éjjel hajszolták őket a milicisták. Rengeteg lator harapott fűbe már idáig is.
Gorlovka a szokásos ostromokat éli át. Mára virradóan is “Grad”-tüzet kapott a város, de szerencsére emberéleteket most nem követelt.
Nyikisinónál “valami készül”! A völgybe bezárt latrokat a mára virradó éjszaka folyamatosan aknavetőzte a milicia. Amennyiben ez a bűnbanda felszámolódik, a gyjebalcsevoi katlan legmélyebb erői lesznek likvidálva, és ezt követően védtelen marad Nyalókakirálynak a térségbe beékelődött latorhadának háta.
Az éjszaka a milicia Nyikisinonál két milicista elestéről számolt be.
Peszki bűnbabdáinak tüzérsége a mára virradó éjszaka már csak “csökkentett üzemmódban” voltak képesek működni. Veszteségeik igen magasak, és mostmár tüzérségi ellencsapások is kaszálnak közöttük.
(Орловка)Orlovka, (Чернухино)Csjernuhino, és a (Бахмутка)Bahmutka-szakaszra települt népköztársasági tüzérségi ütegek is aktivizálták magukat.
Kijev kétségbeesetten vádolja a tegnapi Volnovaha melletti véres autóbusz elleni támadás elkövetésével a népfelkelőket. A terrort az ENSZ BT is kapásból elítélte. Kiderült viszont, hogy a népköztársaságiaknak FIZIKAILAG NEM VOLT LEHETŐSÉGÜK a rémtett elövetésére. Szakértői vélemények szerint egy út melletti, fára szerelt távirányítású bombával hajtották végre a mészárlást a Mariupoll-Volnovaha között közlekedő busz ellen. Se az előtt, sem az után semmiféle tüzérségi tevékenység nem volt a környéken.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/14/donbassz-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése