Bassár el-Aszad szíriai elnök egy szerdai lapinterjúban azt fejtegette, a múlt heti párizsi vérengzés annak a következménye, hogy a Nyugat támogatja a terrorizmust.

A cseh Literární Noviny közéleti heti magazinnal beszélgetve Bassár el-Aszad szíriai elnök felszólította a nyugati vezetőket, hogy vizsgálják felül a szíriai lázadókat és ellenzékieket támogató politikájukat. A szíriai kormány egységesen terroristának minősíti a felkelők minden irányzatát, és a felkelést magát külföldi összeesküvésnek állítja be.

Az elnök hangsúlyozta, hogy már a szíriai válság kezdete óta figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne támogassa a terrorizmust és ne adjon neki politikai "fedezéket", mert ez visszaüt az országukra és népükre. "Nem hallgattak ránk" - jelentette ki.

Aszad "rövidlátónak" minősítette a nyugati vezetőket, és azt mondta, hogy a párizsi merényletek bebizonyították, a szíriai kormány igazat mondott. Arra biztatta a terrorizmus által érintett országokat, hogy cseréljenek információkat egymás között.

Kijelentette, hogy Szíria évek óta szenved a terrorizmustól, ezért együtt érez a párizsi áldozatok családtagjaival. Ellenezzük a civilek legyilkolását a világon mindenhol - szögezte le.



MTI

Kapcsolódó:
Terrortámadás a "halál civilizációja" ellen - Magyar válasz
Terrorist Attack against the "Civilization of Death"