Az Együtt társelnöke a belvárosi korrupcióellenes tiltakozásán Rogán félmilliárdos ingatlanvagyonáról beszélt és persze az érintett házakat sorra látogató több száz fős menetben zúgott az „Orbán takarodj!” is. A szervezők szerint virágföldet és tojást is kaptak a nyakukba.
jog
Juhász Péter szerint Rogán Antal volt belvárosi polgármesternek, fideszes országgyűlési frakcióvezetőnek félmilliárd forint értékű ingatlanvagyona van. A vagyonnyilatkozatában “hazudik”, és lehetetlen, hogy ez a vagyon kijöjjön a fizetéséből – jelentette ki. Kósa Lajostól Szijjártó Péterig megmagyarázhatatlan módon gyarapodnak fideszes politikusok.
Hunvald csak gombokkal gurigázott?
Az V. kerületben “maffiarendszer állt fel”, sorban adnak el ingatlanokat nyomott áron, és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester is így jutott lakásához – mondta. Arra is kitért, hogy egyes üzlethelyiségeket jóval a piaci ár alatt adtak el, és a kerület körülbelül 150 milliárd forintos ingatlanvagyona mára mintegy 50 milliárddal csökkent.
“Hunvald György ezekhez képest gombokkal gurigázott” – fogalmazott.
Juhász Péter bejelentette, ha egyetlen egy lakásról kiderül, hogy “haveroknak, mutyiban játsszák át, harmadáron”, akkor ő is bead arra az ingatlanra egy vételi ajánlatot. A lakást a Belváros közösségével együtt veszik meg, és odaadják a szegényeknek.
“Ezt nevezzük el belvárosvédelmi akciótervnek” – közölte.
„Ebből a házból vitték el Habony Árpádot”
A “maffiakormányunk mindenünket és mindent megfojt, mert mindenünk kell nekik” – mondta Vajda Zoltán, a “60ezren a MAGÁN nyugdíjukért” Facebook-csoport alapítója, az Együtt politikusa beszédében.
A beszédek után az “És tőled mennyit lopott a Fidesz?” transzparens mögött felsorakozó több száz tagú menet az Erzsébet térről rendőri felvezetés mellett vonult a Szerb utcáig. Menet közben többek között a “Mocskos Fidesz”, “Orbán takarodj”, “Demokráciát” és “Itt is lopnak ” rigmusokat skandálták.
A szervezők azt közölték, hogy a Váci utca egyik épületéből virágföldet, egy másikból tojásokat dobtak a tüntetőkre.
Az esemény végén a Szerb utca egyik háza előtt álltak meg, amelyben Juhász Péter szerint minden lakást a Fideszhez köthető személyek vagy hozzátartozóik kaptak meg. A politikus megköszönte a BRFK munkatársainak, hogy biztosították a demonstrációt, majd egy “Ebből a házból vitték el Habony Árpádot és Szentgyörgyvölgyi Pétert, Rogán Antal bűntársait a derék belvárosi rendőrök” feliratú lapot ragasztott az épület falára.

(hír24)