Donbasszban véget vetettek a szembenálló felek a hétvégi henyélésnek. A civilek nem különösebben lelkesednek a dolgok miatt, de hát nekik ebben az egész őrületben a csendes szemlélődés és szenvedés lett kiosztva.
báz
A donyecki repülőteret és a város “Október”-kerülete az egész nap folyamán aknavető és géppuskatűz alatt állt.
Tonyenkojéból és Avgyejevkából a martalócok egy része közelebb settenkedett a repülőtérhez. A két településen kb. háromezer pribék ottlétét tartotta számon a milícia. Most ezeknek a hordáknak közel fele tervel valamit.
trk
A “Veszjelaja Gora”-hegyről a népköztársaságiak tábori tüzérsége küldött gazdag ajándékot Nyalókakirály latorcsoportosításának. A nagy füst arról tanúskodik, hogy a küldemények célba értek.
Majorszk vidékéről a valcmanisták tankokból lőtték délután Gorlovkát
Granyitnojéból Novaja Marjevka falut aknavetőzték a megszálló kijevi latrok.
Mariupol táján viszonylagos tűzcsend van. Errefelé csak a konvojok zaja hallik, de az folyamatosan.
A martalócok Gyebalcsevo mellől Gorodiscsét lőtték. Viszont itt a milicistáknak volt egy “kósza “Grad”-ütegük. A délután kettő órai válaszcsapás alaposan megritkította ennek a különítménynek a tankállományát. Éppen fél tucat harkocsi olvadt le. Az pedig legalább 18 latorlélek elröppenését jelenti.
Délután négy órakor Frunze és a “Krutoj Gora”-hegy milicista állásait kezdte lőni a latortüzérség.
Szevernoje Zsoltojét és Zselobkát szintén elkezdték ma délután ágyúzni a pribékek.
Haroseje mellett egy milicista súlyosan megsebesült a valcmanisták ágyútüzétől.
A Majorszk melletti “Izotov” bányaüzem területét géppuskázni kezdte egy martalóc BTR. Néhány sorozat után kivonta forgalomból a milicia. Csak egy RPG kellett hozzá.
Nyikisinonál ma szinte egész nap próbálkoztak a valcmanisták, ám mindig felsültek as kisérleteikkel. Délután négy órára öttel kevesebben maradtak.
A Bahmutka-Szlavjanoszerbszk útvonalat ma egész nap ágyúzta Valcman latortüzérsége.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/22/meghangosodott-donbassz/