Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke évzáró sajtótájékoztatóján újból bejelentette, hogy készen áll a kormányzásra, és a 2015-ös év a kormány megbuktatásának előkészítésével fog telni. A radikális atlantista párt vezetője szerint március 15-én újabb nagy kormányellenes tüntetést szerveznek, és ezt a demonstrációt a legnagyobb ellenzéki megmozdulássá akarják tenni (vélhetően a jobboldal bevonásával, mert a liberális ellenzéknek nincs tömegbázisa). Emellett azt is elmondta, hogy támogatják a parlamenten kívüli ellenzéket és minden, a kormány elleni demonstrációt.
Gyurcsány úgy tűnik, télen sem adja fel a mozgósítást; január 2-án egy újabb kormányellenes tüntetés lesz, ahova a Demokratikus Koalíció emberei már nem csak az Európai Unió zászlaját, de a DK zászlaját is vinni fogják. A Demokratikus Koalíció emellett felszólítja szimpatizánsait, hogy támogassák a parlamenten kívüli ellenzéket - vagyis vegyenek részt a látszólag civil tüntetéseken.
A radikális atlantista párt vezetője a sajtótájékoztatón azt is kijelentette, hogy még aktívabban fog politizálni, Magyarországon és külföldön is.
Hídfő.net.ru | Gyurcsány Ferenc
A DK vezetője valami olyasmit is mondott, hogy a kormány megbuktatásában a hazai és külföldi ellenzéknek is egyet kell értenie. Ugyan Gyurcsányt már megtanították folyékonyan magyarul beszélni (kormányfői kinevezését követően szakember foglalkozott a "beszédhibájával"), az nem teljesen érthető, hogy a külföldi ellenzék alatt mit ért. Gyurcsány vélhetően nyugati egyetemeken végzett, a nyugat számára megbízható fiatal politikusokat akar hazahívni és bevonni a közéletbe, mert a párt hazai támogatottsága továbbra is minimális.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/22/gyurcsany-keszen-all-majdani-kormanyzasra