Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában nyilvánosan is elismerte, hogy külföldről próbáltak ellene lejárató kampányt, karaktergyilkosságot szervezni. "Külföldi szervezetek már többször próbáltak a lejáratásomra olyan, a személyemhez kötődő eseményeket kreálni, amelyek soha nem történtek meg."
Ugyan a belügyminiszter az interjúban nem említi, mi lett volna a konkrét téma, ez a törekvés látható volt a magyar közéletben, így a csoportok beazonosítása sem ütközik különösebb nehézségekbe. A Pintér Sándor lejáratására tett törekvések előkészületei jól láthatóak voltak a közmédiában, ahogyan az is, hogy azt külföldi szervezetekkel együttműködve teszik.
Hídfő.net.ru | Pintér Sándor
A közelmúltban az orosz külügyminisztérium azzal vádolta Washingtont, hogy az orosz sajtón keresztül rejtett, néha nyíltan közölt kódokkal irányítja Oroszországban tevékenykedő ügynökeit. Ez egy bevett módszer az idegen országokban működő ügynökök aktivizálására, és az amerikai titkosszolgálatoknál elterjedt módszert élőben megfigyelhettük a magyarországi radikális atlantistáknál is.
Szeptember 18-án a Washington szócsöveként működő liberális sajtó címlapon hozta a hírt, hogy "Pintér távozik". A címlapon hozott anyag Pintér Attilára, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjére vonatkozott, akit szövetségi kapitányi posztjáról menesztett az MLSZ. Lehetett volna az a hír címe, hogy "Távozik az MLSZ elnöke", vagy hasonló tartalmú szöveg, de a cím minden esetben Pintér nevét és a menesztés/lemondás szót tartalmazta. Ugyanezen a napon - a "Pintér távozik" üzenetnek megfelelően - az Index.hu lehozott egy anyagot a belügyminiszter vélt vagy valós céges érdekeltségeiről (lejárató kampány), majd a Demokratikus Koalíció még aznap este felszólította a belügyminisztert a lemondásra. A Pintér elleni lejárató kampány azonban elhalt, - valószínűleg félreérthettek valamit, vagy a hazai szolgálatok csírájában elfojtották a Pintér elleni lejárató kampány kibontakozását.
Mint a belügyminiszter nyilatkozatából kiderül, a feltételezés nem volt alaptalan, valóban történtek előkészületek egy ilyen műveletre.
Semjén Zsolt kormányfő-helyettes korábban kijelentette, hogy az Index.hu liberális sajtóorgánum összhangban cselekszik azzal az Ukrajnában zajló titkosszolgálati művelettel, melynek célja a kettős állampolgárság intézményének lejáratása. Emellett az Index.hu újságírója, Dezső András saját bevallása szerint is egy jelenleg az Egyesült Államokban élő, Oroszországban halálra ítélt ügynökkel konzultált, mielőtt közvetlen a választások előtt megkezdték a Kovács Béla jobbikos politikus elleni lejárató kampányt.
Ugyanez a médiafelület adta le a "kezdőlövést" Szijjártó Péter - külügyminiszter - lejáratása ügyében, amely esetben kis késéssel bebizonyosodott, hogy az amerikai külpolitika szócsöveként cselekedtek. Washington ugyanis a mai napig nem ismeri el a magyar külügyminiszter személyét: Szijjártó bemutatkozó látogatása alkalmából az amerikai külügyminiszter nem fogadta őt, ehelyett egy alacsonyabb rangú diplomatával kellett találkoznia. Az Index.hu korábban azzal vádolta Moszkvát, hogy Magyarországon szélsőjobboldali szervezeteket támogat, - amivel szintén az amerikai érdek mentén cselekedett, ez a fajta bizonyítatlan vádaskodás ugyanis alkalmas diplomáciai feszültségkeltésre.
Úgy tűnik, a magyar politikusok közül mindeddig Pintér Sándornak volt elegendő személyes hatalma ahhoz, hogy az ellene irányuló lejárató kampányt még csírájában elfojtsa. Mindez se a külügyminiszternek, se a kormányfőnek nem sikerült. A liberális sajtó és a radikális atlantista pártok külföldi megrendelésre folytatott lejárató kampányai sorban kibontakoztak. Pintér lejáratása azonban nem sikerült, és Gyurcsányék a mai napig nem tudnak egyetlen értelmes érvet felhozni arra, hogy miért is kellene a belügyminiszternek lemondania.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/22/karaktergyilkossagot-akartak-elkovetni-belugyminiszter-ellen