Kína éles kritika alá vette az Egyesült Államokat, amiért az gúnyt űz az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un személyéből. A kínai állami tulajdonban lévő Global Times napilap igen lényegretörő volt ennek kapcsán: "nem számít, az amerikai társadalom hogyan tekint Kim Dzsong Unra, mindez semmit nem változtat azon, hogy ő az ország vezetője. A Kim elleni lejárató kampány az érzéketlen kulturális arrogancia terméke."
Hídfő.net.ru | Kim Dzsong Un
A témában kiadott szerkesztői publicisztikában a Global Times megjegyezte, hogy az Egyesült Államok több tiszteletet kellene mutasson más országok felé. "Az amerikai társadalom a kultúráért folytatott globális versengés fősodorában evez. Agresszió helyett jó példát kellene mutatnia. Az amerikai elit ne csak úriemberként beszéljen, de akként is kellene cselekedjen." A napilap hozzátette, amennyiben az észak-koreai vezetőt lejárató filmet széles körben bemutatják, az csak tovább rontaná a nemzetközi kapcsolatokat.
Korábban a Sony Pictures lemondta "Az interjú" c. film premierjét, miután fenyegetéseket kapott a Béke Őrei nevű észak-koreai hackercsoporttól, akik betörtek a vállalat hálózatába és közölték; támadásokat intéznek valamennyi amerikai mozi ellen, ahol a film levetítésre kerül. Pénteken a Szövetségi Nyomozó Hivatal bejelentette, bizonyítékaik vannak arra vonatkozóan, hogy az észak-koreai kormány közvetlen érintett a támadásokban. Észak-Korea később tagadta a vádakat. Tény azonban, hogy a történtek alapján Észak-Korea jelentős előnyben van az információs háború terén. Az amerikai vállalat amiatt mondta le a film vetítését, mert az ügyfelek sorban jelezték, hogy nem kívánják kockára tenni a nézők testi épségét, így gyakorlatilag semelyik mozi nem akarja a filmet levetíteni. Az amerikai vállalatok ezzel beismerik; nem bíznak abban, hogy a hatóságok meg tudnának akadályozni egy esetleges újabb támadást.
Észak-Korea eddig sikeresen megakadályozta, hogy az amerikaiak az ország vezetőjén gúnyolódó filmet széles körben levetítsék. Mindezt az információs hadviselés terén szerzett előnyük tette lehetővé, valamint az a tény, hogy már az amerikai vállalatok sem bíznak az amerikai hatóságok képességeiben.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/22/global-times-az-interju-cimu-film-az-amerikai-kulturalis-arrogancia-termeke