2014. december 22., hétfő

Túl alacsonyra ereszkedett Ausztráliában egy drón: a kenguruk támadásnak vették és szétzúzták.

A drónok egyre terjednek: a velük készített felvételek, vagy fotókból összefűzött térképek rendkívül népszerűbbek – a minidrón pedig még karácsonyi ajándéknak sem utolsó ötlet. Bluetoothon keresztül a telefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva könnyen irányíthatóak, ugyanakkor érdemes nyílt terepen gyakorolni vele, mielőtt pórul járunk.
Ausztráliában, Új-Dél-Wales államban, a Hunter-völgyben reptettek egy kvadrokoptert, amikor az hat kenguru felé ért. Azok egy ideig kíváncsian szemlélték a drónt, majd amikor túl közel ereszkedett hozzájuk, az egyik kicsinyét védő erszényes úgy döntött, cselekszik. Két elülső mancsával kiütötte az épp hátráló gépet.
Ugyan a drón gazdája a felvételt még ki tudta nyerni, a Daily Mail információ szerint a kvadrokopter totálkáros lett: használhatatlan. A videót a Newzulun keresztül osztották meg. A több mint 7 ezer médiapartnerrel kapcsolatban lévő közösségi app célja, hogy a látványos, vagy hírértékkel bíró felvételeket magánszemélyek is megosszák. Ha pedig a lapok, tévécsatornák vagy hírportálok publikálják azt, fizetést is kapnak érte, mint a profi fotóriporterek.
Az OzoneNetwork TV Magyarországon elsőként készített négyszer 50 perces dokumentumfilmet drónokkal. A Magyarország Madártávlatból c. sorozat karácsonykor kerül képernyőre.
(Forrás: Origo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése