Orbán Viktort megkérdezték a közrádió reggeli műsorában arról, hogy más időszak jön-e az önkormányzati választások után. A miniszterelnök igennel válaszolt a kérdésre, majd nagyon hamar kiderült, amit eddig is tudni lehetett, hogy mostantól vége a kampány-üzemmódnak. "Új helyzet lesz hétfőtől. Magyarországon 3,5 évig nem lesznek választások. Nem kampány üzemmódban működik majd az ország. Remélem, mindenki nyugodtabb lesz" - vázolta fel Orbán Viktor.
Hídfő.net | Orbán Viktor, Soros György friss beavatottjakéntOrbán Viktor, Soros György frissen hazaküldött neofitája (1989)
Azonban a "nem kampány üzemmód" közel sem a nyugodtságot jelenti. A Fidesz-kampánynak tulajdonítható ugyanis a legtöbb olyan intézkedés, amit az elmúlt évek során kormányzási eredményként tudnak felmutatni. A kampány része volt a közmunkaprogram, vagyis a kampány része volt az is, hogy a KSH szerint nőtt a foglalkoztatottság. Mit jelent az, hogy vége a kampány-üzemmódnak? Most 3 és fél évig nincs szükség szavazatokra, vagyis következmények nélkül felszámolhatnak minden olyan, a következő 3 és fél évben szükségtelen intézkedést, aminek egyetlen célja a szavazatszerzés volt. Így a többszázezer közmunkás száma feltehetően nagyon hamar megtizedelődik majd. Ők lesznek az elsők, akik ellen a kormány megtorlásba kezd, mert az ő szavazataikat több havi munkabérrel kellett megvenni. Mivel a közmunka nem termel semmilyen kézzelfogható profitot, ráfizetéses az államnak. Pont annyit fognak megtartani belőle, amennyi az általános elégedetlenség küszöbét még éppen nem haladja meg.
Orbán elmondta, hogy egy-másfél éven belül munkaerőhiánnyal fog szembenézni az ország. Ezzel indirekt módon azt is bevallotta, hogy a következő másfél évben sem fognak valós munkahelyeket teremteni, vagyis a munkanélküliek tömege kénytelen lesz külföldre menni munkát vállalni. Legközelebb 3 és fél év múlva lehet görbe keresztet rajzolni a magyar demokrácia papírosaira, addig legfeljebb akkor lesz véleménynyilvánítási lehetőség, ha a kormány hibáit kihasználva előrehozott választást követelnek a liberálisok. Most jön csak a kemény időszak, mert vége a kampánynak, innentől a kormány teljes érdektelenséget mutathat a választók gondjaival kapcsolatban, mert ennek az érdektelenségnek nem lesz semmilyen következménye.


http://www.hidfo.net/2014/10/13/orban-szerint-vege-kampany-uzemmodnak