2014. október 13., hétfő

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek Pavel Gubarjev állapotáról. Donyeck régió népi kormányzója az egyik rosztovi kórházban fekszik – sérülésekkel.



Az Újoroszország Mozgalom vezetőjét szállító autót egyes hírek szerint támadás érte a DNR erői által ellenőrzött területen, Donyeck és Rosztov között. Ezen hírek szerint Gubarjev a fején és a kezén sérült súlyosan, és Rosztovba szállították kórházba. Állapota súlyos, életveszélyes.
Más források Gubarjev feleségére – Jekatyerinára hivatkozva – azt állítják, hogy Pavel Gubarjev csak könnyebben sérült egy sima közúti balesetben, és ezért került kórházba, állapota pedig semmiféle aggodalomra nem ad okot.
Ugyancsak más információk szerint Gubarjev traumás agysérülést szenvedett. Ez a hírforrás orvosi közlésre hivatkozik.
A hírek egyetlen dologban csengenek csak össze: Pavel Gubarjev megsérült, és egy rosztovi kórházban ápolják.
A donyecki repülőtéren Motorola beszámolója szerint kevés híján Tom és Jerry jelenetek játszódnak le. A romok között előbújik a föld alól egy valcmanista bérgyilkos, de mire a milicistáklokalizálnák – eltűnik a föld alatt. Most azt találták ki a népköztársaságiak, hogy lesz ami lesz, föltakarítják az egész repülőteret. A romokat kibuldózerezik a kifutópályára, “felsörik” a területet, hátha megtalálják a búvónyílásokat. Már maga ez a feladat kedvetlenséget okoz a milicistáknál, de már gyülekeznek a tolólapos munkagépek a “söprögetés” hadművelethez.
Ám a jelek szerint a söprögetéssel még várni kell egy kis ideig.
Magyar idő szerint délután fél egykor Nyalókakirály mintegy 200 – 300 latorja megpróbált behatolni a donyecki repülőtérre. Meglehetősen heves harc bontakozott ki, ami a tudósításunk idején is tart még. A latrok nagyon komoly veszteségeket szenvedtek. Ezidáig viszont három milicista is elesett.
A mai nap reggeltől – magyar idő szerint délután fél kettőig – a már megszokott csendháborításokkal tarkított donbasszi “tűzszünet” – az összes jellemzőivel.
Mariupol “szomszédságában” viszont komoly tüzérségi aktivitást fejtettek – fejtenek ki a valcmanisták. A várostól keletre Talakovka környékén záporoznak a latorgránátok. Meg van szórva általuk rendesen a Mariupol – Donyeck út Zarja és Kalcsik közti szakasza is.

Válaszul a népköztársaságiak tüzérsége telibe kapott egy Mariupol határában lévő latorposztot. Roman Szokolov valcmanista városparancsnok most kilenc latorja miatt sápítozik.
Novoazovszk és Kominternovo között dél tájban kezdődött heves lövöldözés kézifegyverekkel.
A donbasszi helyzetre jellemző az alábbi videofelvétel. A harcok elcsitultával – de az ellenségeskedés közepette – egyre több nyugat – ukrajnai szülő keresi kétségbeesetten a Nyalókakirály zsoldjába szegődött, és Donbasszban meghalt gyerekét.
Ott, ahol a népköztársaságiak temették el az ellenség halottait, általában lelkiismeretesen adminisztráltak is. A halottakat “névvel – címmel” megjelölt sírokba temették, és értesítették is a hozzátartozókat. Úgy, mint az augusztus 16 – án Zsdanovkánál meghalt Jevgenyij nevezetű zsoldos szüleit is. Ennek a Jevgenyijnek az édesanyja jelentkezett fia holttestéért. Miután teljes bizonyossággal meggyőződhetett a sír lakójának kilétéről – hogy az az ő fia – helybéliek kiásták a sírt, és átadták a fiú maradványait az anyának.
A felszabadított és a latroktól megtisztított területeken pedig elkezd megkapaszkodni az élet! Ez a “Tocska -U” rakétamaradvány így már nem nagyon veszélyes!  Felfedezni való. Játszani is lehet vele alkalomadtán.
13.10.14. Украинская ракета Точка-У
Vannak Donbasszban olyan házaspárok szép számmal, ahol az asszony nem nagyon meri urát egyedül elengedni a háborúba. Még huncutkodna a betyárja! Inkább árnyékként követik őket oda is. Mint Olga az ő Aljosáját. (Aljosa nem látszik különösebben boldognak a családi fotón, ráadásul az asszony kezében van a “fenyítő”!
13.10.14. Фото от Егора Земцова

http://balrad.wordpress.com/2014/10/13/merenylet-vagy-baleset-haboru-es-beke-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése