Ez év februárjában Putyin elnök meghányta – vetette Sojgu védelmi miniszterrel a gondolatot, hogy mi lenne, ha Oroszország katonai bázisokat rendezne be az USA “hátsó udvarában? Latin – Amerikában.
Sojgu miniszter nagyon nem ellenkezhetett a jelek szerint, mert Putyin elnök futott az ötlettel egy kört Kubában, Nicaraguában, Venezuelában és Argentínában. Nem hiábavalóan.
Kuba, Nicaragua, és Venezuela azonnal rábólintott az elgondolásra. Argentina elnökasszonya sem sokáig váratta meg a boldogító IGEN válasszal Oroszország elnökét. Christina Kirchner is pozitív választ adott.
ARGENTINA-BOLIVIA-KIRCHNER-GAS
Az argentin elnökasszony beleegyezése az orosz ötlet megvalósításába rettenetes fejfájást okoz a főlator USA – nak, hiszen eddig a “hátsó udvart” a Szovjetunió megszűnése óta biztonságosnak érezte. Amerikában az utóbbi közel negyedszázadban túlzottan hamis biztonságérzet hatalmasodott el, és déli végeinek rakétavédelmére nem gondolt. A kiépítésre meg mostanság nemigen lesz pénz!
Márpedig az orosz katonai bázisok megjelenése Dél – Amerika szerte roppantul megerősíti Moszkva befolyását nem csak Közép és Dél – Amerikában, hanem lesz hatással a latorbirodalom egyre féktelenebb viselkedésére is! Mégpedig erősen lecsillapító hatása lesz!
De nem elhanyagolható ez a hatás az egész nyugati féltekére sem!


http://balrad.wordpress.com/2014/10/13/christina-igent-mondott-vologyanak/