A donyecki repülőtérre a népköztársaságiak szerint – a “hangnyomokból” ítélve – “Tocska” rakétát lőtt Nyalókakirály bűnbandája. A becsapódás a repülőtér kifutópályályát érte. Amennyiben ez megismétlődik, akkor az a kijevi udvar azon szándékának a jele, hogy a veszett fejsze nyelét is el akarják süllyeszteni! Azaz: a repülőtér felépítményei után a viszonylag épen maradt kifutópálya elpusztításával a légikikötő eredeti funkcióját akarják ellehetetleníteni.
Magát Donyecket is több tüzérségi támadás érte tegnap délutántól. A valcmanista latortüzérség két gránátja is becsapódott Kujbisev – kerület lakóépületeibe. Kilenc polgári halottja lett a terrornak.
Ugyancsak találat ért egy óvodát is. Az intézmény teljesen használhatatlanná vált.

Egy gránát az “Amsztor” bevásárlóközpontot találta telibe, megölve öt embert. Legalább tucatnyi civil pedig súlyosan megsebesült.

Gyjebalcsevo határában egész éjjel folyamatos csatározások voltak – vannak. A katlanba zárt latorhorda parancsot kapott Kijevből: “Nem hátrálni! – úton a felmentés!” (Jelentések szerint ez igaz is, mert komoly latorerők tartanak a térség felé.)
Csjernuhino közelében a népi milicia felszámolt egy valcmanista latorposztot.
Krasznyij Limany közelében viszont ma kora hajnalban “partizános” felrobbantották az út egy jelentős szakaszát.
Az Avgyejevkánál táborozó zsoldoshordát az éjjel tüzérségi tűz ritkította.
Dobropolje valcmanista blokkposztjánál az éjszaka “trükközött” a milicia. Távirányitású autót küldött a poszthoz. A latrok persze hiába lőttek rá kézifegyverekkel. A milicia szerint a távirányított Zaporozsec fölrobbanása legalább tíz latorral végzett.
Olhovatka térségében hajnali három óra tájban robbantak ki a harcok, amelyek magyar idő szerint reggel hatkor már kissebb háború méreteit öltötték. Ez a pont itt kulcsfontosságú, hiszen a Gyjebalcsevoba vezető utak itt találkoznak, ennek a pontnak a birtoklója ellenőrizni tudja Uglegorszk és Bulavino környékét is.
Az olhovatkai csatából kikapta a maga részét Kamenyka is néhány tüzérségi gránát formájában.


http://balrad.wordpress.com/2014/10/09/reggeli-osszefoglalo-a-donbasszi-tuzszunet-esemenyeirol/