Több mint 1,8 millió ember veszítette el otthonát az ISIS terrorszervezet tevékenysége miatt az ENSZ Irakkal kapcsolatos jelentése szerint. Az iskolák nem nyitnak ki, népvándorlás szerű állapotok vannak és humanitárius katasztrófa az ország nagy részén. Az ENSZ jelentése szerint a kialakított "humanitárius folyosóba" folyamatosan tömegével érkeznek a menekülnek.
Több mint 1,8 millió embert regisztráltak, akinek az otthona megsemmisült és gondoskodni kell az elhelyezésükről, közülük eddig 850 ezren érkeztek meg a menekülttáborokba, főként Anbar, Moszul és Szinjar területéről (augusztusban még 650 ezer körül volt a menekültek száma).
Hídfő.net | Menekülttábor Irakban
Mivel a menekültek egy részét iskolaépületekben tudják csak elhelyezni, az oktatás szünetel, több hónappal halasztották el a nyitást. Mintegy 1500 iskola épülete szolgál átmeneti menedékül a háború sújtotta övezetből menekülőknek.
Az ISIS tevékenysége miatt a menekültek azt sem tudhatják, mikorra várható, vagy várható-e egyáltalán, hogy rendeződik a helyzet.
A milliós tömegeket érintő tragédia ma is egyetlen okra vezethető vissza: vannak jó terroristák, és vannak rossz terroristák - legalábbis a nyugati országok külpolitikája szerint. Az Amerikai Egyesült Államok hosszú éveken át fegyverrel és kiképzéssel látott el lázadó csoportokat Szíria és Irak területén, egészen pontosan azon a területen, ahonnan olaj és földgáz lenne exportálható az Európai Unióba. Ezek a terrorista csoportok most laza szövetségben harcolnak mindenki ellen, akinek fegyver van a kezében - mert ahol senkinek nincs fegyver a kezében, ott teljes falvakat irtanak ki.
Steven D. Kelley ex CIA-tanácsadó bevallása szerint, az ISIS egy az amerikai titkosszolgálat - CIA - által alapított és működtetett szervezet. Az emberek áldozataivá váltak az atlantisták erőforrásszerző háborújának, és a menekülttáborokban tengődve ma sem tudják, hogy ennek lesz-e valaha vége, vagy sárban, sátrakban és reménytelenségben fogják leélni az életüket. Számukra a legpozitívabb kilátás, hogy az Európai Unióban végzik bevándorlóként.
Ami Irakban és Szíriában zajlik, az az atlantizmus legradikálisabb formája. Barbár hordaként söpörnek végig az euroatlanti régión kívül eső területeken, és emberek millióinak életét nyomorítják meg.
Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnöke korábban arról nyilatkozott, hogy a terrorista csoportok felderítése során bebizonyosodott; David Petraeus tábornok, aki az iraki és afganisztáni NATO missziókat vezette, részt vesz az ISIS terrorszervezet irányításában. Steven D. Kelley vallomása alapján könnyen elképzelhető, hogy ez valóban így van. A dolgok megint ugyanoda vezethetőek vissza: újabb amerikai beavatkozás, újabb megsemmisített ország, újabb megnyomorított életek.

http://www.hidfo.net/2014/10/09/az-atlantizmus-legradikalisabb-formaja