2014. október 9., csütörtök

Gyermekgyilkosokat támogatnak a nyugati kormányok Szíriában

Szeptember elseje, iskolakezdés Homsz városában, Szíriában; ez a város volt a felkelőnek nevezett terrorista banda fővárosa. Évekkel ezelőtt, mikor a forradalomnak nevezett, nyugatról kézi-vezérelt felfordulás elkezdődött, Homsz volt az egyik legelső város, ami a terroristák kezére került. Nem teljes mértékben, mert egyes városrészek hűek voltak a kormányhoz, és fegyveresen kitartottak.
Hónapokkal ezelőtt a kormány hadjáratai olyan fordulatot vettek, hogy a terroristák számára Homsz városa tarthatatlanná vált. Stratégiailag kiszolgáltatott helyzetbe került, ráadásul ugyanezen stratégiai szempontból Aleppo sokkal fontosabb volt nekik. Így kivonták haderejüket Homszból, és átcsoportosították Aleppóba. A várost feladták, amelyet a kormány csapatai átvettek. Homszban újrakezdődött az élet. Helyreállítják a közműveket, és költöznek vissza az emberek. Azonban a városban sokan maradtak ott volt terroristák, felszámoltak idő közben egy rejtőzködő csoportot is. Néha hallani lövöldözést, itt ott feltűnnek terroristák, de eredményeket nem tudnak elérni. Ezeket az úgynevezett "mérsékelt" terroristákat első pillanattól kezdve a nyugat pénzelte. Nem mások ők mint egyszerű gyilkosok a nyugat zsoldjában.
Október elseje a homszi iskolákban évkezdő nap volt (hasonló fenyegetettség miatt halasztották el szeptember 15-éről az évkezdést). A város "Akram" negyede sosem volt a terroristák fennhatósága alatt, ezért a "mérsékelt" gyilkosok bosszúja itt csapott le. A nagy "hősi" cselekedet helyszíne két iskola, Akram al-Jadida és Akram al-Makzhumi körzetek iskolái. Itt robbant két pokolgép.
Hídfő.net | Gyermekgyilkosokat támogatnak
Az időzítést arra állították be, mikor az iskolás gyerekek a tanítás végén hazaindulnak. Az első robbanást pár perccel később követte a másik. A robbanásokban 48 ember - ebből 41 gyermek - halt meg és az áldozatok száma növekszik.
Érdekes összecsengés volt az ügy mögött. A homszi iskolák tanárai a közelmúltban nyílt levelet írtak Obama elnöknek, amelyben kérik, hogy fejezze be a fegyveresek támogatását a szíriai gyerekek érdekében. Évek óta nincs szervezett tanítás, a gyerekek - sokszor árvák - az utcákon kallódnak, bandák áldozatai lesznek. Két nappal később történtek a robbantások. Ez lett volna a válasz? Természetesen erre semmiféle bizonyíték nincs, de mindenképpen elgondolkodtató "egybeesés".
A tragédia után a tanárok tiltakozó levelet írtak a nyugati kormányoknak, akik - akár pénzzel, akár erkölcsileg - támogatják a gyilkosokat. Emellett követeléssel álltak elő az ENSZ felé is, hogy ítélje el az embertelen gyermek-tömeggyilkosságot. A levélben felhívják a figyelmet, hogy nincsenek "mérsékelten" gyilkosok, csak gyilkosok vannak. A józan ész már régen nem sajátja egyetlen fegyveres bandának sem, csak a gyűlölet és a gyilkolási vágy hajtja őket. A nyugat pedig ezt támogatja egy ország népével szemben, amely nyugalmat és békét akar.
Ezek, a nyugati kormányok vezetőivel együtt nem emberek, hanem állatok, mert tevékenységük során az emberségnek nyomait se mutatják.




http://www.hidfo.net/2014/10/09/gyermekgyilkosokat-tamogatnak-nyugati-kormanyok-sziriaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése