2015. január 2., péntek

Megdögölhet mindenki, – csak a liberális csőcselék az élre kerülhessen

…”Ez az egyszerre az amerikai, európai uniós, meg a Che Guevarás és vörös zászlókat lobogtató neoliberális csőcselék… a normális értékekért, az igazságért és a magyarok érdekeiért, – azonban soha a kisujját sem mozdította, – nemhogy bármiféle áldozatot vállalt volna. – Ennek a csőcseléknek és vezetőinek alapelve, – néhány rövid, igen egyszerű közhelyben foglalható össze: “Fogjuk meg és vigyétek!”, “Állj az élére!”, “Oszd meg és uralkodj!”…

Dögöljön éhen minden magyar munkás ember, éhező gyermek és nyugdíjas?

Az ősszel és a tél elején sokszor tüntettek, az internetadó miatt például több tízezren. (Legközelebbi nagy liberális “megatüntetés” 2015. január 2-án, 18 órakor lesz az Operánál). – De például a gyermekszegénység, a kilakoltatások, a munkanélküliség, az oktatás vagy a szociális ellátások folyamatos eltörlése miatt, – nem mozdult meg tömegesen a társadalom. Ezért a fenti kérdés sajnálatosan csak költőinek tekinthető.
A magyar gyerekek több mint 40 százaléka él szegénységbenA magyar gyerekek több mint 40 százaléka él szegénységben. Meredeken romlott a helyzet az elmúlt években, az Eurostat adatai alapján kezdünk leszakadni a visegrádi országoktól is.
A kilakoltatások télen is folytatódnak, de most a változatosság kedvéért nem a végrehajtók lakoltatnak ki, hanem a banki behajtók, s a strómanok verőemberei. Erőszakkal dobják utcára a családokat. – Ami ilyenkor télvíz idején felér a gyilkosságokkal.
A munkanélküliség növekszik, a fizetés és a bejelentett munkaidő is csökken, sőt ha hinni lehet a beharangozásnak, nem csak az iskola, de az óvoda is durván megdrágul 2400Ft/fő/nap, valamint további híresztelések szerint – egyebek közt – még a “hatalmas” ápolási díjat is meg kívánják szüntetni, és a normális nyugdíjba menetel szolgálati idejét illetve korhatárát – 55 éves kor – eltörlését követően már a nyugdíj nullára csökkentése is folyamatban van évtizedek óta.
Mindezért az elmúlt 30 év hazai szakmai és politikai vezetését, kormányait terheli elsősorban a felelősség, ahogyan azért is, hogy azoktól, akik megpróbáltak öregkorukról, gyermekeikről, jövőjükről gondoskodni, – azoktól erőszakkal és átveréssel elvették/elveszik a megtakarításaikat)
Idős, beteg, elszegényített nyugdíjasA nyugdíj szétrombolása (is!) egyértelműen a családok szétverését készíti elő, hiszen a még anyagilag, egészségileg nem teljesen leszanált nyugdíjasokat elvonják a gyermekes családok megsegítéséből. Egy idős beteg elszegényített “nyugdíjas” öreg családtag inkább teher a családnak, míg egy önálló életképes jövedelemmel rendelkező, még dolgozni tudó idős családtag, tehermentesítheti a szülőket az iskolai/óvodai költségek és kötelező feladatok jó részétől, a gyermekfelügyeleten túl besegíthet a családi költségvetésbe, a házimunkákba és a gyermeknevelésbe is.
Csak a mindenkori vezetést hibáztatni azonban még kevés, és igazságtalan is, mert épp ilyen felelősség, bűnrészesség terheli az ezeket ezeket a gazembereket hatalomba segítő ostoba fülkeforradalmárok választásokban mutatott aktivitása is.
Ez az egyszerre az amerikai, európai uniós, meg a Che Guevarás és vörös zászlókat lobogtató neoliberális csőcselék, – mely nem rest szobrok ellen, tervbe vett internetadó meg hasonló kisebb plusz kiadások miatt utcára vonulni, kifacsart értékrendért, – a többség számára káros és igazságtalan rendelkezéseket követelő demonstrációkban részt venni, – országidegen és magyargyűlölő bűnözőket támogatni. – A normális értékekért, az igazságért és a magyarok érdekeiért, – azonban soha a kisujját sem mozdította, – nemhogy bármiféle áldozatot vállalt volna. – Ennek a csőcseléknek és vezetőinek alapelve, – néhány rövid, igen egyszerű közhelyben foglalható össze: “Fogjuk meg és vigyétek!”, “Állj az élére!”, “Oszd meg és uralkodj!”…












Jelenleg sajnálatosan nincs is kit választani, sőt a mostani demokráciának nevezett társadalmi képlet, (mely valójában nem más, mint a neoliberális kisebbség erőszaktevése a politikailag inaktív többségen), – tehát a mostani demokráciának nevezett politikai rendszer minden egyes szereplője, pártja, – alkalmatlan egy igazságos vezetéssel és tisztességes választásokkal, s az élhetőbb élet megvalósításának reális koncepciójával bíró szociális rendszerváltás megvalósítására…
A jövő ígérete úgy tűnik, – immár csak délibáb.
Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése