2015. január 2., péntek

Az újabb maláj gép eltűnéséről

Nagy hírt nem csapott a média, mert ez már így is furcsa és szemet szúr mindenkinek, hogy ebben az évben a harmadik és a másik kettő felderítése nem történt meg.

De nézzük, mit kell tudni Malajziáról?

- Malajzia az egyik (vagy talán az egyetlen olyan muzulmán állam, hol nyugati gazdaság van és nincs iszlám fanatizmus. Hú, ez nem passzul az iszlám fóbiába!

- Malajzia fokozatosan nem szeretne külkereskedelmi forgalmát dollárban többé lebonyolítani. Pontosan tegnapelőtt írták Kínával alá ezt a szerződést és rá egy napra lezuhan ismét egy gépük. Tekintettel a másik két balesetre, kizárt dolog, hogy a gépek technikai állapotára ne figyeltek volna oda.

- Malajziában egy nemzetközi bíróság, a "Kuala Lumpur" (amit az USA nem ismer el) G.W. Bush-t és minisztereit háborús bűntény miatt elítélte. Malajziában életfogytiglan rácsok mögé kerülnének ezek a gazemberek.

- Az USA már évek óta próbálkozik Malajziát és Szingapurt az USA-val egy szabad kereskedelmi szerződésbe bevonni. Ezek az államok elutasítják. Tudni kell mind a két ország technikai és infrastrukturális színvonala a nyugat-európaival egyenlő szinten van és az USA-nak egy fontos stratégiai pont lehetne Kínával szemben.

Van-e még kérdés?" (Bank Run)

Kapcsolódó:
Újabb maláj utasszállító repülőgép tűnt el
Újra jeleket küldött az eltűnt maláj repülő
A malajziai gép nem az első - Rejtélyesen eltűnt repülők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése