Összegyűjti a vidéki termelőket a Magyar Kosár nevű webáruház, hogy megkönnyítse számukra a minél nagyobb tételben való országos értékesítést. A vásárlók így egyre bővülő kínálatot találhatnak egy helyen, és a kézműves termékek esetében is a megszokottnál alacsonyabb árakon vásárolhatnak.
A városi ember számára nem egyszerű feladat a vidéki termelők minőségi termékeikhez hozzájutni. Amellett, hogy a hipermarketekben található megfelelőjüknél ezek a termékek majdnem minden esetben drágábbnak bizonyulnak, az egyes árucikkek beszerzéséhez egy arra szakosodott termelőt is találni kell, vagy lehet próbálkozni a meghatározott időpontokban és helyeken megrendezett piacokon, ahol ismét magas árakon lehet csak szinte vásárolni.
A vásárlás mellett tehát már az informálódás is jelentős időráfordítást igényelhet, így sokan nemcsak a kedvező árak, hanem a kényelem miatt is a hipermarketek bő, de sokszor kétes minőségű és eredetű választékából vásárolnak. A sikeres kapcsolatteremtést sokszor az is nehezíti, hogy a nagyvárosok közvetlen vonzáskörzetén kívül élő termelők önkéntes vásárlói közösségeket alkotnak, amelyek önfenntartó módon mindent a saját közösségüknek termelnek, majd azon belül osztanak szét.
A Magyar Kosár budapesti központú online webáruház többek közt ezeket a szempontokat figyelembe véve igyekszik immáron több mint két éve a vidéki termelők sokaságát felkutatni, és termékeiket főként a budapesti vásárlókkal megismertetni. A partnerjelölteket sokszor személyesen keresik fel, szigorú minőségellenőrzést végeznek náluk, segítenek rendszerezni, majd népszerűsíteni, „piacképessé” tenni a termékeiket. Ennek hatására a vásárlók sok esetben a nemzetközi hipermarketekben megszokott árakon, vagy olcsóbban juthatnak hozzá igazi hazai, minőségi árukhoz.
Hídfő.net.ru | Magyar Kosár webáruházKlikk a képre!
Mivel a webshop centralizált felépítésű, ezért a felhasználóknak már nem kell minden egyes termék miatt arra specializálódott termelőket felkutatniuk, az összes partner és áruja egy helyen, jól rendszerezve megtalálható, és könnyen kereshető. Egy másik kényelmi megoldás, hogy a vásárló saját profilt hozhat létre, amelyben a kedvenc termékeinek újrarendelése néhány kattintásba kerül, korlátlan számú kedvenc listát készíthet, de az újfajta értesítési rendszer révén a kedve szerint tájékozódhat új termelők, vagy akciós termékek megjelenéséről is. Az aktívabb, tudatosabb felhasználók a bevásárlás mellett saját tapasztalataik megosztásával is segíthetik a közösség fejlődését, valamint a termelők tapasztalat szerzését.
„Újra gondoltuk a termelői piacok, hipermarketek, és a modern vásárlói igények fúzióját – ennek gyümölcse lett a Magyar Kosár, mely célunk szerint meghatározó szerepet fog betölteni a hazai virtuális piactérben. Ideje együtt újjáépítenünk a hazai gazdaságot, megalapozni gyermekeink biztos jövőjét” – mondta el a Magyar Kosár egyik alapítója, Pató Tamás Miklós.
A vezetők folyamatos megfeszített munkával és marketinggel törekednek az oldal ismertségét növelni, ajándékokkal és kedvezményekkel várják a vásárlókat, egyre több módon és helyen jelennek meg.
A beszállítók, és ezáltal a termékek körének folyamatos növelése mellett az alapítók távlati célja, hogy egy igazi Magyar hipermarketet is létrehozzanak a fővárosban, amelyben kizárólag a hazai, vidéki termelők áruit lehet majd a megszokott módon, személyesen megvásárolni.
A webáruházat a www.magyarkosar.hu címen lehet meglátogatni és megismerni, a közösséghez csatlakozni pedig a facebookon is lehet a facebook.com/magyarkosar címen.