Az utolsó beszéd elhangzása közben a Che Guevarát és az Európai Uniót ábrázoló zászlók közül kiemelkedett egy EU-NEM feliratú szövet is. A véleménynyilvánítás szabadsága azonban ezen az estén csak azokat illette meg, akik a liberális demokráciát, annak is elsősorban a külföldről vezérelt modelljét tartják a kötelezően kijelölt útnak hazánk számára.

A zászlót meglengető férfire - aki információnk szerint nem más volt mint Dobay Gergely, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke - többen rátámadtak, megpróbálták azt tőle eltulajdonítani. A baloldali szüfrazsettek és Lenin-fiúk erőszakba torkolt hisztijének a felcsendülő himnusz vethetett volna véget, azonban ettől szemlátomást csak vérszemet kaptak. Ugyanis míg a zászlót kezében tartó HVIM-es vezető és körülbelül 5-6 fős társasága a nemzeti imádság hallatára magukat vigyázzba vágva énekelték a magyar himnuszt, aközben a csürhe támadásba lendült. Habzó szájú emberek, gyűlölettől eltorzult arccal ütötték - ki kézzel, ki esernyővel - Budapest belvárosában a himnuszt éneklőket, akik mindezt passzívan tűrték. A kibontakozó vörös terrornak a nagy erővel a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget, akik - üljön le, olvasónk, ha eddig nem tette - az ütéseket elszenvedőket vonták intézkedés alá.


Helyszínen lévő tudósítónk értesülése szerint a rendőrök Dobayt és egy társát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca sarkáig kísérték, közölve velük, hogy "amennyiben a zászlóval ismételten felbukkannának a rendezvény területén, úgy az intézkedés közben kialakult eszmecserét az V. kerületi Rendőrkapitányságon lesz lehetőség folytatni".

Kuruc.info- munkatársunktól (fotók: Béli Balázs - Barikád)

Kapcsolódó:
Pártalapításon agyalnak a belvárosi beszédes arcúak