Franz Klincsevics, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető helyettese szerint Francois Hollande nyilatkozata az Oroszország elleni szankciók megszüntetéséről nem megfelelő, és elfogultságot tükröz, mivel a francia elnök nyilatkozatában az ukrán helyzet rendezéséhez köti a szankciók visszavonását, és ezzel azt a látszatot kelti, hogy Oroszország érintett az Ukrajnában zajló káros folyamatokban. "Elfogult és elégtelen ez a javaslat. Mindannyian képmutatók. Az Ukrajnában kialakult helyzet csak egy dologhoz köthető: ellenséges környezetet akarnak létrehozni Oroszország körül."
Hídfő.net.ru | Franz Klincsevics
Klincsevics a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy "Hollande, az Európai Unió csak báb az amerikaiak kezében, ezt nyíltan ki kell mondanunk. Részükről senki semmit nem fog megszüntetni. Mindannyian tisztában vannak azzal, hogy mi, az orosz nép nem adjuk meg magunkat, harcolni fogunk ellenük. Ahogy eddig is, ezután is Oroszország fogja vezetni ennek a harcnak a diplomáciai formáját, pénzügyileg és erkölcsileg támogatni fogja azt, mert az embereknek enniük kell valamit."
A miniszter elmondta, hogy Oroszország rendelkezik a megfelelő technológiával és ipari háttérrel, majd magának legyártja a Misztral helikopter-hordozó hajók megfelelőjét, amit Franciaország ugyan megtett, de végül amerikai nyomásgyakorlás miatt nem adta át. Elmondása szerint ami a Misztral-ügyben történik, az egy igen veszélyes játék, mert a nyugati országokban az ügy berobban a közvéleménybe és felgyorsíthat bizonyos társadalmi folyamatokat.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/05/klincsevics-hollande-es-az-europai-unio-az-amerikaiak-babja