2015. január 5., hétfő

Donbassz január 4-5.

Pár nappal újév beköszönte után-hétvége lévén-néhány nappal a pravoszláv Karácsony előtt, nem mondható Donbasszról el, hogy ünnepi csendbe burkolódzik a vidék.
Tegnapról mára virradóan meglehetősen heves összecsapások dúltak Donbasszban.
nika
Donyeck “Kujbisev” lakótelepei egész éjjel a Peszkiben tanyázó latortüzérségnek köszönhetően komoly gránátzáportól szenvedett. Ugyan ebben a kerületben élő ember már nem tartózkodik, az anyagi károk iszonyatosak. Hírek szerint reálértéken már meghaladják a károk a II.vh.-értékvesztését.
A repülőtér új terminálja környékén kézifegyverekkel, aknavetőkkel, rakétagránátokkal vivott harcok dúltak-dúlnak.
(Пески)Peszki és (Опытное)Opitnoje környékén tovább ostromolgatják a népköztársaságiak Valcman zsoldosainak állásait. A latrok pedig rettegnek, mert ha a dolgok így haladnak mint eddig, Peszki körül bezárul a milicisták gyűrűje.
Észak-Donbasszban (Луганское)Luhanszkojét lőtte a valcmanista latortüzérség, (Белая Каменка )Belaja Kamenykánál kézifegyverekkel csaptak össze a felek.
A (“Трудовская”)”Trudovszkaja” bányaüzem felszíni létesítményei ma reggelre száz százalékban megsemmisültek Nyalókakirály zsoldosainak tüzérségi tüzétől.
(Никишино)Nyikisinonál éjfél tájban tankok fedezete mellett próbálkozott ismét kitöréssel a martalócbanda. A népköztársaságiak viszont aknavetővel húztak tűzfüggönyt az egyetlen kivezető útra. Két latortank leolvadása után a banditák ismét feladták. (Már a milicia is csodálkozik, hogy a hónapok óta bezárt bérgyilkosok technikai és egyedvesztesége jóval nagyobb bezárt erő lehet, mint azt kezdetben gondolták.)
(Раевка)Rajevkánál is dolgoztak egész éjjel a kézi rakétavetők és a kalasnyikovok.
(Колесниковка)Kolesznyikovkánál a 2015. év első nagyobb összecsapása is megesett. Nyolc milicista esett el az összecsapásban, és harmincegy sebesült meg. Kijev “több tucat” latoregyed kitikkadását ismerte be ma reggel.
(Красное Артемовск)Krasznoje Artyemovszkban késő este tüzérségi csapás érte Nyalókakirály zsoldoshordájának javítóbázisát. Tucatnyi latortank és “Grad” vetőgép került a kijevi udvar végleges havárialistájára.
puf
(Марьинкa)Marinyka lakói tegnap reggel óta vesztegzár alatt vannak. A martalóchorda teljes kijárási tilalmat hirdetett. A lakók sehová, semmilyen módon nem mehetnek!
horda
(Ясиноватaя)Jaszinovataja körül könnyűfegyverekkel dúl a harc jelenleg is.
(Александровкa)Alekszandrovkánál ma hajnalban “futott a népköztársaságiak karjaiba” egy latorkülönítmény. Továbbfutni esélyük sem volt. Kilenc bérgyilkos a helyszínen fűbe harapott, háromba a kórházban próbálnak életet lehelni a doktorok.
Igor Moszijcsuk az “Azov” kolomojszijista hiénabanda egykori vezéregyede ma reggel emlékeztetett: a dicstelen bűnbanda partizánkodásra készül-OROSZORSZÁG TERÜLETÉN! Elsősorban is a Rosztov-régió Donbasszal határos területein. És lőne: (“Новая Надежда”)”Novaja Nagyezsda” farmon egy “üzenet” lógott egy fán, egy kézigránát mellékleteként. A tűzszerészek foglalkoztak az üzenettel. A mellékletet a biztonsági szolgálat “tanulmányozza”!
Közben a “Fehér Konvoj XI.” ma már “leér” az orosz-donbasszi határra!
atiz

https://balrad.wordpress.com/2015/01/05/donbassz-januar-4-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése