Visszavonul a pénteki, látványosan sikertelen tüntetés egyik szervezője, Várady Zsolt, aki bejelentette, hogy a továbbiakban nem szervezi tovább a "MostMi" nevű csoportot. Az Iwiw alapítója a szervezés során kialakult konfliktusokkal indokolta ezt a lépést. Az Operánál tartott pénteki tüntetésnek azonban aligha van köze bármiféle valós civil szerveződéshez, és felmerülnek kérdések azzal kapcsolatban is, hogy valójában mi volt az a probléma, amit Várady komoly gondnak tartott más szervezők tevékenysége kapcsán.
A pénteki tüntetésre alig néhány száz ember ment ki, amit a hazai liberális sajtó több ezernek, a nyugati sajtó pedig ötezer főnek mondott. A megmozdulás újra rámutatott, hogy a pszeudo-civil tüntetések kizárólag a nyugathoz kötődés támogatásában és oroszellenes retorika mentén, vagyis Washington geopolitika törekvései mentén szerveződnek. Ezeket a megmozdulásokat azonban láthatóan nem csak magyarországi körök szervezik, hanem Washington geopolitikai érdekeinek alárendelt megmozdulásokat láthatunk, melyeken egyre látványosabban jelennek meg külföldi anarchista körök és azok szimbólumai. Nem kizárt, hogy ezek valóban belső konfliktusokhoz vezetnek, ha valaki a szervezők közül komolyan úgy gondolta, hogy Budapesten valódi, civil tüntetések lesznek.
Pénteken hazafiak egy csoportja ismét EU-NEM zászlóval jelent meg a tömegben, a szervezők pedig eltávolíttatták a zászlót, akár a korábbi, EU-párti tüntetéseken is. A tüntetések szervezésének háttere azonban igen szövevényes lehet, mert a demonstráción nem csak az Európai Unió zászlaját lehetett látni (ami még megmagyarázható lenne hazánk uniós tagságával), hanem többek között görög baloldali-anarchista szervezetek szimbólumait, és görög zászlót is láthattunk.
Hídfő.net.ru | Görög zászló a tüntetésenGörög zászló és Che Guevara, 2014. január 2., Budapest
Tehát felmerül a kérdés: mit keres görög zászló egy magyarországi kormányellenes tüntetésen? És ezt a kérdést nem olyan súllyal kell feltenni, mint azt, hogy "mit keresett az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy korábbi tüntetésen?", mert ebben az esetben talán még a korábbinál is súlyosabb fenyegetésről van szó.
A tüntetéseknek láthatóan igen kevés köze van a magyar civil szférához. Ellenben a kormányellenes megmozdulások szervezésében részt vesznek görögországi anarchista csoportok, valamint azok magyarországi "leányvállalatai" is egyre látványosabban rátelepednek, mint az Attac Magyarország ("támadd Magyarországot"). A kétezer amerikai zsoldoson felül már láthatóan görög anarchista szervezetek is megjelentek Magyarországon, akik a nyugatról pénzelt liberális baloldali körökkel együttműködve kormányellenes felforgatást folytatnak. A HVG egyébként utólagosan kivágta a tüntetésről készült videóanyagból azt a részt, amin középpontban látható a görög zászló, így mostanra jobb híján csak a sarka lóg be a felvételbe. A megmozdulásról készült fotók azonban nem hazudnak.
Reméljük, az illetékes hatóságok mihamarabb kivizsgálják, hogy az amerikaiak által látványosan támogatott megmozdulások szervezésébe miért vontak be görögországi anarchistákat, és milyen külföldi szervezetek vesznek még részt a magyarországi politikai rendszer destabilizálásában.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/05/gorog-anarchista-csoportok-reszt-vesznek-budapesti-tuntetesek-szervezeseben