Izrael felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósítását válaszul arra, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnök benyújtotta Palesztina csatlakozási kérelmét a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) – közölték hivatalos források. "Nem hagyjuk, hogy a hadsereg katonáit és tisztjeit a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé citálják" – indokolta a zsidó kormányfő a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósításának felfüggesztését, Izrael válaszát a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz benyújtott pénteki palesztin csatlakozási kérelemre. Vajon miért szedi a zsidó"állam" a palesztínik adóját? Mert az 1967-es egyezmények óta ez a terület csak egy izraeli tartomány(ide tartozik Cisz-Jordánia is) és "önkormányzat" nem palesztin autonóm térség. Ezért közigazgatásilag a zsidóknak tartoznak elszámolással és ők osztják vissza - elképzelhető milyen feltételekkel és elszámolásban - ebből a hozzájuk befolyt összegből az ottani közalkalmazotti (minimál)béreket és egyéb kiadásokat. De ezzel a szankcióval nem érnek el semmit a palesztín lakosság körében és a kormányukra sem gyakorolnak ezzel hatást. Viszont jól körvonalazódik ki hol osztja a lapokat a nemzetközi szintéren. Mind a bírósági joggyakorlatban, mind a politikai színtéren. Természetesen a zsidó Izrael a kedvezményezett. Most sem nyíltan, hanem az USA vétójogán keresztül.
Támadásba is lendültek a zsidók minden fórumon, nem kímélve a sajátjaikat sem(verbális szinten), ha érdekei úgy kívánják. Avigdor Liberman külügyminiszter vasárnap Izrael „cserbenhagyásával” vádolta az európai országokat a külföldre akkreditált izraeli nagyköveteknek tartott előadásán. „Az Európai Parlament vitáján elhangzott hazugságok Cion bölcseinek jegyzőkönyvére emlékeztetnek” – állította Liberman, aki ezáltal antiszemitizmussal bélyegezte meg az európai politikusokat a huszadik század eleji, zsidó világuralmi törekvéseket hangoztató antiszemita pamflethamisítványra utalva. Az izraeli diplomácia vezetője kiemelte Svédországot és Írországot, ahol a törvényhozások a Palesztin Állam elismerését sürgették. Lépéseiket az 1938-as helyzethez hasonlította, amikor Nagy-Britannia és Franciaország a háború megelőzése érdekében – mint utóbb bebizonyosodott, tévesen – kiegyezett a náci Németországgal. „Svédország és Írország viselkedése irányunkban ahhoz hasonlítható, ami Csehszlovákia feldarabolásához vezetett” – fogalmazott Avigdor Liberman. A külügyi tárca vezetője az európai szövetségesek fontosságát is hangsúlyozta beszédében. Bejelentette, hogy szerinte „2015-ben nem a palesztinok, Irán vagy az arab államok a mi nagy kihívásunk, hanem a nyugat-európai országok”.
A másik zsidó (vér)vád; „A Palesztin Hatóság vezetőit kell elszámoltatni, mert szövetségre léptek a Hamász háborús bűnöseivel” – tette hozzá Netanjahu a jeruzsálemi közszolgálati rádióban.
Nyílván egyelőre ezekre a kirohanásokra az ENSZ és az EP is kussol, tussul, hárít, elutasít Palesztína felé a zsidó erkölcsöt kiszolgálva.
Kitartás Palesztína!

Bakta Lóránt